Igår var det första advent. I stugan alltså. Jag gjorde ett av mina Allersjobb som handlar om adventsmat och fotograf Peter Erlandsson och jag fick frossa i juldofter hela dagen.

Ganska märkligt att göra ett sådant här jobb mitt under sommaren, men så är det i tidningsvärden. Man ligger alltid steget före.

Men det var faktisk ganska mysigt att koka glögg och baka saffransbröd, lägga in lite sill och smutta på en nubbe. Fört man ska ju provsmaka det man lagar innan man servera sina gäster. Eller hur?

Jag hade bjudit in ett par kompisar som fick mingla runt i tjocka tröjor och se så där mysigt juliga ut som man bara kan när det vankas adventsmingel. Recepten kommer i Allers när det lackar mot jul på riktigt och själv ska jag planera för en härlig midsommar nästa vecka!

Det svänger dramatiskt i min matvärld just nu.

Hejhej
Pernilla

8 svar

 1. Tack för god mat igår! Vi hittade även imorse några små goda saffransbakelser till frukost. Ryggbiffen var kanon! Jens och Jimmy lyckades nog få den till perfektion.

  Vi alla gamla lumparpolare till Jens uppskattade mycket att vara i era härliga stuga!

  1. Tack tack! Kul att ni uppskattade mat och husrum och att ni fick er en ordentlig utmaning i femkampen:) Pernilla

 2. Jag instämmer med föregående Joakim. Ett fantastiskt ställe, god mat och trevligt sällskap.
  Thx.

 3. Hej Pernilla!

  Vill fråga dig om citronkladdkakan med jordgubbar som var publicerad i Allers nr 31/11. Går själva kakan att frysa in, eller förlorar den då sin kladdighet? Är nämligen intresserad av att göra den till ett 70-årskalas i senare delen av september och skulle ha mycket inne på att kunna frysa själva kladdbottnen. :-D

  Tack för alla trivsamma recept!

  Bella

  1. Hej Bella!
   Jag har själv inte fryst in den, men efter lite efterforskning ska det gå bra att frysa en kladdkaka. Se bara till att den är kall innan du fryser in den, packa den väl i täta plastpåsar och tina den långsamt. Lycka till! Pernilla

 4. Hej Pernilla! Vad helt fantastiskt fint du gjort,du är sååå duktig.Längtar nu till Allers nr detta kommer i så jag får läsa och se ALLT!! Hoppas att du har det bra vännen,många höstliga kramar från Norrland

  1. Hej! Tack för fina ord Linda! Länge sedan nu:) Hoppas vi ses snart igen. Keep Coocking! kramar P

Kommentarer är stängda.