När jag var liten drömde jag om en egen häst. Den drömmen blev aldrig sann och istället skapade jag min egen häst av en cykel som stått lutad mot vår häck under två veckor. Uppenbarligen stulen och övergiven. Jag älskade min cykelhäst precis lika mycket som jag hade gjort en riktig häst, men någonstans fanns en gnagande besvikelse över att han inte var riktig.

När jag var i tjugoårsåldern, drömde jag om att bli skådespelare. Jag gick förbi scenskolan i Malmö många gånger och önskade att jag hade modet att gå in. Jag gjorde det aldrig. För skraj för att göra bort mig, för rädd för att ställa mig på en scen och spela ut alla dessa karaktärer jag så ofta drömde att få spela.

I vuxen ålder har jag också haft drömmar. Drömmen om familj och barn, ett hus på landet, , göra en film, den stora kärleken, ett roligt jobb… Flera av mina drömmar har blivit sanna idag. Jag tror det är för att jag har vågat försöka förverkliga dem med risk för att misslyckas.

Idag ska jag förverkliga nya drömmar…de blev inte riktigt som jag ville…men skam den som ger sig.  Keep the dream alive…som man säger.!

Varsågoda!

FÖRVERKLIGADE  DRÖMMAR

Ca 25 st

100 g rumstempererat smör
¼ dl neutral olja
1,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
0,5 tsk hjortronsalt
3,5 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1.  Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker till en pösig smet.
3.  Blanda hjortronsalt och vetemjöl.

4.  Rör ihop alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
5.  Dela degen i två delar.
6.  Baka ut varje del till en lång ”orm” och dela i ca 12 bitar.

7 Rulla runda bollar av varje bit och lägg på bakplåtspapper på plåt.
8 Grädda i ugnen ca 15 min.

Jag gjorde mina drömmar två gånger. Första gången blev de mer mardrömslika…för sega och för hårda.  Jag gjorde om dem med en skvätt rapsolja och då blev de väldigt mycket sprödare och drömlika. Vad är era bästa drömtips?

Hej hej

Pernilla

Ett svar

Kommentarer är stängda.