Sommar för mig är, förutom bada, sola och allt det där, att flytta ut matlagningen utanför huset och grilla. Det finns så oändligt mycket du kan lägga på grillgallret och njuta under bar himmel.

Idag bjuder jag familj och vänner på grillparty i trädgården i veckans nya nummer av Allers.  Det blir gravat lamm, helgrillad laxsida, vegospett och en riktigt kladdig citrontårta.

Vill du dessutom ha receptet på och hur man gör min grillsås, hittar du den HÄR och vill du ha flera grillrecept kan du titta in HÄR.

I sommar har jag också insett finessen med indirekt grillning, vilket är toppen när du grillar hela köttbitar. Läs mer om det HÄR. Hoppas mina recept kan inspirera till flera goda grillkvällar innan sommaren går över till höst!

Detta var mitt sista sommarmat-reportage för den här gången. Har du missat de andra så finns de i Allers nr 28,29 och 30. Men jag kommer tillbaka igen och kommer bjuda er på fler av mina favoritrecept! Vi ses igen!

Pernilla

Foto Peter Erlandsson