Kl 8.00 – Modemet hade pajat i går, så jag förbereder mig på en timme i telefonen med en support på Bredbandsbolaget….men till min stora glädje! Det funkar! Yippie! Då slipper jag en hel del trubbel, när jag har så mycket att preppa för Linneas student i morgon.

70 personer. Buffé. Igår handlade jag det mesta och hämtade sju kg fläskfilé som levererats till SMAK från Bondens skafferi. Idag ska lag hämta tolv kg Salmalax som levereras till ICA Maxi i Västra Hamnen. Vore mycket smidigare med en egen restaurang dit alla kunde leverera varorna eller en personal shopper kanske….

kl. 8.30 – frukost. Det får bli jordgubbar och yoghurt och en kaffe utan mjölk. Glömde handla det igår, när jag handlade till buffén. Man tänker ju inte på sitt eget skafferi i det läget.

8.45 – Göra Pavlova nr 6 och 7. Kollar Pavlova nr 4 och 5 som stått i ugnen och svalnat och segat till sig under natten. Fina…men tunna…Hmmm….jag gör fyra dubbeltårtor isatället för sju enkla Pavlovabottnar. Måste göra en Pavlova till. Tar det sist idag. När killarna kommit och vi ätit. Vad ska vi äta? Tar det sen….

9.00 – Vispar marängsmet så det skvätter socker över hela golvet. Sopa, sopa. Vispar på något lägre hastighet och när den är klar,  in i ugnen. Kan nu Pavlovareceptet i sömnen.

9.15 – Göra hotshot soppan. Den här soppan fick jag nästa truga på studentoffret. Lite för mycket grönsaker tror jag, men mixade, silade, kryddade med hetta och en liten marinerad mozzarellaboll på en pinne….abracadabra. Hon kommer gilla det!

9.30 – Hackar grönsaker till soppan och fräser dem i den stora grytan jag fick av min sambos mamma. Den är kanon för storkok! Riktigt bra, gammal hederlig gryta. Tack Christina!

10.00 – fräser, kokar, och mixar soppan. Låter den koka ett tag till och tar tag i fläskfilén.

10.30 – tänk att putsa senor från en fläskfilé kan vara så meditativt. Kommer på mig själv att bara vara…och vips är sju kg fläskfilé putsade.

11.00 – Marinera fläskfilén. Honung, chili….jisses vad tjock honungen är… måste koka den och låta den svalna….silar soppan så länge medan marinaden smälter, kryddar upp soppan. Den är HOT!  För hot….näe! En hotshot ska vara HOT!

11.30 –  Marinera fläskfilén med halvvarm marinad, som är KLIBBIG! ”Rubbar” fläskfilén med chilirubb och honumgssmeten. Det är chili-och honungsrubbb i hela köket! Inte min favoritsysselsättning direkt ….

12.00 – Soppan klar. Låt svalna på balkongen. Tjocka lock på så inte måsarna tar sig en slurk. Gillar måsar soppa? Den är antagligen för HOT för dem.

12.30 – Hungrig…men jag måste börja med päronen…men ska jag inte hämta laxen på ICA Maxi först…eller näe…päronen….men citronerna ligger i källarnen. Fyra trappor ner. Jag tar dem på vägen….måste äta nåt. Det blir några penne från i går och en halv banan. Måste göra plats i kylen!

13.00 – Hämtar citronerna och börjar koka lag. Skalar ingefära, skivar den, kokar upp socker och vatten. Plåtar de fina päronen….från Argentina…inte miljövänligt direkt, men det är ju inte säsong just nu för päron…så vad gör man? Väljer äpplen…från Chile eller?

13.40 – Äter två tunna knäckemackor från Olof Victors (mums)  med kaviar och skalar päronen. Är de inte lite mjöliga….?

14.00 – Gör majonnäs av alla äggulorna som är över från Pavlovan.  Kanske jag ska göra aioli av de som blir över på andra Pavlovan….? Kan vara gott till fläskfilén….

14.30 – Måste hämta laxen. Men päronen måste koka klart först.

15.00 Koka kaffe. Va?! Är klockan redan 3?!  Skippar kaffet. Åker till ICA Maxi och handlar det sista ( som är en hel del. Räcker budgeten?) och hämtar lax. Tolv kg! Herregud vilka lådor! Vagnen blir knökfull och jag bävar för de fyra trapporna upp till lägenheten. Tänk om man hade en restaurang dit allting levererades…

16.00 Hemma igen. Bära, bära, bära och kånka. Upp med tolv kg lax. Hur ska jag få plats med dem i min lilla kyl?!

16.15. Mixar ihop marinad till laxen och börjar marinera och lägga i påsar. Får plats med alla laxar och allt kött i kylen. Den är ju större än vad man tror.

17.00 Hade bestämt mig för att sluta nu….men gör aioli på tio äggulor och tror jag har i för mycket vitlök. Det har jag inte, så jag får pressa i fler klyftor tills det blir sting i såsen. Går på overdrive nu tror jag…

17.15 – Marinerar mozzarellabollar med citron och oregano och börjar på fläskpannkakan som ska vara till killarna som kommer i kväll.

18.00 Killarna sms:ar och har missat bussen. Gör halt i fläskpannkakelagandet. Middag först kl 20.00….HUNGRIG!

18.30 Gör hallondressing till meloonsalladen istället och börjar med fläskpannkakan igen.

19.00 Inser att jag inte gjort den sista Pavlovna…och börjar med den. Ställer in fläskpannkakan i ugnen.

19.45 Killarna kommer och vi äter mysig middag och pratar lite om stugan och sommaren.

20.30 Gräddar den sista Pavlovan….och sätter P för preppen.

21.00 Bloggar om dagen….

22.00…nu…stupa i säng. Tomorrow is another day som Scarlett O Hara sa i Borta med vinden. (Fan också…glömde plåta fläskpannkakan…)

To be continued….

zzzzzzzzz
Pernilla

(och nu ringde timern. Pavlova nr 8 är färdig….)

8 svar

 1. Hej, Pernilla. Vilken trevlig blogg du har. Såg dig ju på TV en massa och har nu hemligen börjat följa din blogg. Kul att se att det går bra för dig och att du har cateringjobb och grejer. Catering är alltid lite bökigt, men ofta skoj. Nåväl. Ville mest bara skicka några uppmuntrande rader.

  Vänskaplika nätvinkar.

  1. Hej Jesper! Vad lustigt…jag satt just och tittade på din blogg:) Läste twitterinlägget idag…men kul att du ”klivit ur skafferiet” och börjat följa med på min matresa:) Och tack för dina uppmuntrande rader. Inser nu att alla prepp igår, har lett till att jag lugnt och stilla kan sitta här och blogga :). Gillar organisation i köket:)
   Ha det gott
   Pernilla

 2. Halloj igen. Vill bara titta in o säga att min dotter Petra var hos Linnea igår, du fick högsta betyg av henne och du det är inte dåligt för hon är väldigt kräsen min tjej. Alltså 10 toastar av 10 möjliga. :-) Kämpa på du är bäst Kram på dig

  1. Hej och tack så jättemycket! Verkligen kul att höra att det blev gott:)
   Hälsar
   Pernilla

 3. Du är så sjukt duktig! Väldigt imponerad av dig. Ska själv söka till sveriges mästerkock i september!! :)

  1. Tack så jättemycket! Jag önskar dig all lycka och hoppas du kommer med i tävlingen! Det är bland det roligaste jag gjort:)

Kommentarer är stängda.