I går var det premiär på Malmö Garden Show. Min syrra, Petra är arrangör för Malmö stad och jag tog mig naturligtvis ner till den oerhört mysiga oasen Slottsträdgården i Slottsparken.

Här odlar trädgårdsmästeren John Taylor en fantastisk fin trädgård, med både växter och grönsaker och det är en plats för att pusta ut, mitt i Malmö.

Mitt i trädgården ligger Tareq Taylors restaurang, som dagen till ära vuxit sig större och flyttat ut i ett av de stora växthusen.

Här kunde du njuta utav riktigt god mat och fika och lyssna till musik på en sån där lugn och pratvänlig nivå. Som här, när tjejkören Oktopuss… framträder.

Jag träffade Tareq Taylor och vi pratade om arbetet som kock, den stora nordidska mattrenden och hur vi båda brinner för att  få gemene man att laga god mat från grunden och använda oss av närodlat.

Jag åt en riktigt god sallad med färska fikon, getost och valnötter och njöt av ett ekologiskt vin….som jag tyvärr glömt namnet på.

På platsen runt den gamla möllan, som var öppen för dagen, kunde man njuta av italiensk glass, fika och korv med bröd och vika lotusblommor. Syrran hade arrangerat de små fina blomsterarrangemangen i gummistövlar och hade en tydlig vinkling på att låta ungarna ha lika roligt som föräldrarna.

Det fanns också spännande och roliga trädgårdsanläggningar och balkonger som tävlade om vilken som var bäst och jag fick några tips på hur jag kan göra min  kryddbalkong ännu mysigare. Inser att jag måste tänka vildare än jag gör just nu. Har alltid undrat om man kan plantera gräs på golvet…?

Vi träffade också Kerstin från Hallongården som ligger i Vellingtrakten mellan Malmö och Trelleborg, och jag blev riktigt lycklig!  Jag älskar hallon och att ha denna odling på nära håll, kommer jag att utnyttja hela sommaren. Jag och syrran var rörande överrens om att hallon är den nya jordgubben.

Malmö Garden Show fortsätter idag och gå dit om du har vägarna förbi. En mysig oas mitt i Malmö och jag hoppas denna tillställning fortsätter nästa år!

Bra gjort syrran!

Hejhej

Pernilla