Idag skulle jag ut och köpa färska kycklingklubbor till mitt första cateringuppdrag….Jag hade kontakt med Bosarps kyckling, eftersom jag vill ha tag på färska och fina kycklingar, men det var med lite för knapp framförhållning, så jag gav mig ut i Malmö.

Var kan jag hitta fina färska kycklingklubbor? Jo! På saluhallen! Men nu är det så att vi inte har en saluhall i Malmö, så därför fick jag ringa runt till våra ICA Maxi för att ”paxa” tolv kycklingklubbor, så att middagen i morgon är säkrad. En av ICA Maxi-butikerna hade endast marinerade och färdigkryddade kycklingklubbor…vilket gjorde det helt omöjligt för mig att genomföra morgondagen paradrätt.

Jag måste faktiskt göra något åt det här. Så idag startade jag en FB-sida – ”Vi som vill ha en saluhall i Malmö”. Jag tycker att Malmö har växt till en fantastisk stad. Jag flyttade hit 1977 och idag är det inte den stad jag minns som ung på 70- och 80-talet. Då var gatorna döda på helgerna, det fanns få ställen att partaja på, restaurangscenen var knapp och staden låg i dvala.

Idag är det en stad som är förebild för många andra städer. Malmö växer ständigt men ibland undrar jag om inte Malmö tar sig lite vatten över huvudet. Redan innan expansionen, så fanns slogan ”Haur du sitt Malmö, haur du sitt varden”…typ. Storhetsvansinne? Kanske, men jag gillar det. Jag gillar mitt nya Malmö och jag vill stanna här.Jag vill laga min mat i Malmö och jag vill ha tillgång till alla fantastiska råvaror som Skafferi Skåne har att erbjuda.

Så jag säger: Jag vill ha en saluhall i Malmö!

Gå in på ”Vi som vill ha en saluhall i Malmö” och ”gilla”, så kanske vi kan fixa det!

Ha det gott

Pernilla

4 svar

 1. Den har tyvärr blivit ett amerikansk burger/grill-ställe. Trist!

 2. Kan bara instämma – det är klart det måste, ska finnas en saluhall i Malmö!
  En gång i tiden fanns två stycken saluhallar. En vid Lilla torg, som väl under sista tiden mest blev till någon sorts restaurangtorg, och en som låg mellan Triangeln och Konserthuset. (har för mig att det i den lokalen i dag finns en butik från någon utländsk kedja, med en fruktansvärt ful skylt på en väldigt vacker byggnad)
  Den senare återupplivades under något eller ett några år under början av 90-talet, då jag bodde i Malmö och ofta gick dit och handlade.

  Bra initiativ av dig, med en FB-grupp.

  Nåväl, storhetsvansinne eller inte, den slogan som en gång syntes i tidningar och på reklampelare var rätt – Haur man sitt Malme, haur man faktist sitt varlden. Jo, så är det!

  En skåning i förskingring hälsar varmt.

  Jo så sant, det var ju också något med ett TV-program…
  Gratulerar till en fantastiskt fin och trevlig prestation, och lycka till i framtiden!

  1. Hej Peter!
   Tack för fina ord:) Låter som du är trogen Malmö i hjärtat. Jag har själv flyttat fram och tillbaka till Malmö ett par gånger i livet, och har alltid känt mig hemma här, trots att jag är en Örebroare i grunden…
   Vi jobbar vidare och hoppas det blir en saluhall snart!

Kommentarer är stängda.