Surdegsutmaningen dag 3.

Det verkar som surdegarna trivs bra i fönstret. Och det känns skönt att ha koll på dem, så att man ser hur de utvecklas och växer till sig. Lite ”mammig” blir man allt.

Idag, var det dags att ”mata” dem för första gången och när jag öppnade locken, såg de härligt bubblande ut och gav ifrån sig en svag doft av jäst. Känns som jag är på god väg. Även i Dag 4 ska jag ” mata” degarna.

VETESURDEG

Blanda ner 1 dl vatten och 1/2 dl vetemjöl. Ställ tillbaka på varm plats.

RÅGSURDEG

Blanda ner 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. Ställ tillbaka på varm plats.

Upprepa detta även dag 4.

Eftersom jag ska göra detta i morgon också, börjar det kännas lite för trångt i Rågsurdegens burk…..frågan är om man kan byta burk? Eller avbryter man någon process då? Jag får forska tills i morgon.

Dag 1

Dag 2

HejHej

Pernilla

4 svar

  1. du kan annars hälla ut en andel för att hälla få plats med nytt. men tror inte du får problem om du häller över i större burk.

  2. Hej Ingrita,
    Jag funderar på att hälla över allt i en större burk idag. Den ska ändå ”matas” så det borde inte göra något.
    Hälsar
    P

  3. Vad kul! Har ju aldrig gjort det förut. Vi får se hur resultatet blir.

Kommentarer är stängda.