Surdegsutmaningen – Dag 2.

Det här är ett spännande projekt och det ska bli riktigt kul och se om jag lyckas.

Idag hade jag satt alarmet på min IPhone på kl 13.00 och då var det dax att skaka lite i rågsuren och vispa i vetesuren.

Jag tyckte däremot att det inte kändes tillräckligt varmt i skåpet ovanför kylen.

Det här är ett gammalt hus, och det kändes alldeles för dragit i det gamla skåpet, så jag kom på denna lösning…Mitt lilla växthus och sedan placera det i fönstret där det är varmt och soligt och där elementet sprider värme underifrån.

Jag skuggar det, när solen ligger på för hårt så det inte blir 100 grader därinne. Vi får se om jäsningen kommer igång nu. Kanske jag borde sätta dit en termometer….

Jag fick också ett tips på att riva ett äpple och blanda ner i surdegarna för att få igång jäsningen ännu bättre. Det ska vara ett tips från konditorgurun Jan Hedh. Jag blev föresten glatt överraskad över att han är  en Malmöpåg och delägare i Olof Viktors Bageri i Glemminge och konsult till Chocolaterie Les Trois Roses i Malmö. Hans bok om bröd och kaffebröd står högt på önskelistan.

Vi får väl se om det blir surdegsbröd à la Olof Victors i påsk då….

Hej hej

Pernilla

6 svar

  1. Hej igen,
   Jag tänker prova det nästa gång. Nu verkar det som degarna fått fart.
   Pernilla

  1. Hej Ann-Sofi!
   Jag tycker att man ska unna sig lite lyx i vardagen- även när man är surdeg. Kanske speciellt då…så blir man gladare:)
   Hälsar
   P

Kommentarer är stängda.