Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
Vad gjorde Mästerkockarna på fritiden….? | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Vad gjorde Mästerkockarna på fritiden….?

Print Friendly, PDF & Email

Sveriges Mästerkock var en fantastisk resa för mig och alla mina medtävlare. Vi ställdes inför utmaningar i stort sätt varje dag, som gjorde oss både nervös, hispiga , spända och glada….om vi fick stanna kvar.

Maximilian Moëll och Andreas Wenborg gör ALLT för att behålla psyket intakt

Men det fanns tid utanför själva tävladet också. Under tv-inspelningen spelade vi in fyra dagar i veckan och var lediga tre dagar. Under de här tre dagarna, stannade vi antingen kvar i Stockholm på hotellet eller åkte en sväng hem för att träffa familjer och vänner.

Mästerkocksfrukost

Clarin Sign blev vårt hem, där vi åt hotellfrukostar i flera veckor. Och jag älskar hotellfrukostar, men efter en och en halv månad….var t o m jag trött på det stora utbudet som fanns. Även om det var hur gott som helst.

Det fanns också tillfällen då flera av oss fick tillbringa högtider tillsammans med oss, istället för familjen, där Mästerkockarna blev “familjen” för en stund.

Linda “Shania Twain” Tjällberg firas ordentligt i sann norrländsk anda

När Linda fyllda år, blev det kalas på Golden Hits, där vi ivrigt väntade in ett kareokeframträdande av Linda som en nordisk Shania Twain, men fick tyvärr vänta för länge och blev tvugna att gå hem och sussa inför morgondagens tävling.

Ingrid Persson och Johanna Orring spekulerar hej vilt

Ibland slappnade vi av med ett glas vin på någons hotellrum och spekulerade vitt och brett om vad som skulle hända nästa dag. Vi hade oftast fel, även om jag ändå ofta var sanningen på spåren.

Linda Tjällberg och Andreas “Mullvaden” Wennborg på charterresa….?

Ibland träffades vi på konferansavdelningsplan där det fanns sköna stolar och mysiga skrymslen, där vi kunde snacka ostört och dricka ett glas vin eller en öl. Ibland dök det upp någon oväntad person till frukost, och det var en “respektive” som hälsade på.  Ju längre man stannade i tävlingen destå jobbigare var det att vara hemifrån.

Skaldjurs sallad à la Fredsgatan 12

Men för min del blev det Skype de flesta kvällar i veckan och ett härlig besök av min sambo en helg, då vi gjorde av med en förmögenhet på matupplevelser. Vi åt en 11-rätters på Fredsgatan 12 och en trerätters på Djuret. Hel semesterkassan försvann nätt och jämt men vad gör man inte  för inspiration.

Mästerkockar “grillar” och köttfest blir ett fenomen

I början av Mästerkocken, gick vi ut några gånger tillsammans och åt. Bl a på Grill, där det blev köttfest hela kvällen. Mycket uppskattat av hela gänget och Jessica myntade begrepet “KÖTTFEST”!

Åldermannen i gänget – Åke Lithén

Åke och jag var de äldsta i gänget, och det kändes ganska tydligt när vi gick på Fashing och kollade Roffe Wikström. Ingen av de andra var några inbitna bluesfans dirket…men Åke och jag hade en kanonkväll. Öl och blues. Cool avkoppling från tävlingarna.

Vad gör man inte för ett par japanska kockknivar….

Under hösten var det också matmässa i Älvsjö. Det var första helgen som jag stannade kvar i Stockholm, och några av oss åkte dit för att smaka oss igenom vad Sverige hade att erbjuda. Jag tyckte den var ok, men att den stora delen var vigd till vin och inte speciellt bra viner.

Andreas får en lektion i sushi

Fick faktiskt höra av någon av säljarna att det var “svenskanpassat”….vad nu det betyder. Restaurangen som drevs av Stockholms mästerkockar, var stört omöjlig att få plats på, men det gick bra att prova sig fram på allt möjligt som ostar, oliver, knäckebröd, korvar och första smaken på saffransglöggen.

Nordpolen

Men den största tiden tillbringade vi i studion, där vi hade ett litet rum. Det var svinkallt i studion och ibland fick vi sitta påpälsade hela dan för att inte frysa. Det blev bättre med tiden när vi fick ett värmeelement.

Sveriges Mästerkock  eller Blair Witch project

Vi lydde under strikta regler att inte gå igenom studion, när vi inte fick och ibland fick vi ta bakdörren ut, om vi skulle hem innan allt var klart inne i studion. Lite absurt att klättra runt i buskarna i Nacka, men det är något jag aldrig glömmer.

Om jag bara visste….

Hela Mästerkocksresan har varit ett fantastiskt äventyr för mig och alla som varit med. Mästerkockar, jury, tv-team, producenter och alla andra som hjälpt och fixat i studioköket.

Det är något som jag inte kunde drömma om, den dagen i Helsingborg, då jag stekte mina Biff à la Lindström för Bagheera, Mowgli och Balloo…ähm….Per Morberg, Markus Aujulay och Leif Mannerström. Mitt liv har förändrats sedan dess och idag jobbar jag med min stora passion – att laga mat!

“Graciös som ett vildsvin på prärien” var Morbergs omdöme om härliga Åke!

En vinnande virrpanna, amatörkock och värdig vinnare. Roliga Adam!

Idag åkte…….Tråkigt! Båda är värdiga vinnare och genuina amatörkockar och Åke var lite av mitt tips. Nu håller jag tummarna för Louise – en fantastiskt duktig tjej med hjärtat på rätta stället!

Vi ses i finalen!

Pernilla Elmquist

Comments

Björn Spak
Reply

Hallå eller!
Ja min fritid som föräldraledig bestod ju i att åka hem till familjen i Mölndal, troligtvis ett måste för att ladda om men just den där helgen när F12/Djuret betades av kom jag hem till en kräksjuk hustru, kanske inte idealiskt för att komma i form. Hade för övrigt diggat Roffe om jag varit med.
Ha’re gött!
/Björn

pernillaelmquist
Reply

A man`s got to do what a man`s got to do! och du gjoprde det rätta! Roffe kan du se igen…förhoppningsvis:) Ha det gött du med P

Martin svensson
Reply

Fina bilder! Är faktiskt lite avundsjuk och det hade varit kul att varit med ett tag till….

pernillaelmquist
Reply

Hej Martin! Ja, jag förstår det. Vilket äventyr det har varit. Sök igen!

Karin
Reply

kul inside info haha :)

Barbro
Reply

Efter de du åkte ut,blev Åke den jag höll på…….tyvärr.Nu är det bara att hålla tummarna på Louise.De kan bara inte bli tre förluster för mig.

pernillaelmquist
Reply

Vad kul…och tråkigt….att höra men håll tummarna hårt!

Alexander
Reply

Det var roligt att läsa om hur kul ni verkar ha haft bakom kameran! Själv har jag följt serien varje vecka! Jag har höll på bl.a Maximilian, Björn & Dig.

pernillaelmquist
Reply

Hej Alexander!
Tack för din kommentar och kul att du höll på mig…och grabbarna:)
Hälsar
P

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.