Idag har jag och Peter Erlandsson gjort jobb nummer två av fyra för Allers, där jag kommer presentera fyra olika sommarmenyer. Dagens tema – romantisk middag på balkongen. Den här menyn har jag komponerat ihop med tanke på vad jag skulle vilja bjuda min sambo på, en mysig sommarkväll. Recept kommer i Allers i juli (2011).

Så fixar du sommar snabbt!

Menyn är lite krånglig med många moment, så Peter och jag bestämde oss för att dela upp fotograferingen på två dagar. Dessutom hänger allting på vädret. Att fotografera sommarmys på vintern/våren är en lek med ödet, men eftersom det finns väldigt pålitliga väderleksrapporter, så blev det en fantastisk vårdag med 15 grader på balkongen! Hur mycket sommar som helst….på bild, men tyvärr har träden inte hunnit spricka ut än, så Peter och jag släpade ut palmen, som fick agera ”greenscreen” under plåtningen.

Egentligen hade vi tänkt plåta detta lite längre fram, men eftersom solen tittade fram, så blev det med kort varsel. Jag hade inte hunnit tänka helt igenom stylingen till rätterna, men smög upp på vinden igår och hittade både gammalt porslin, gamla bestick och mammas handbroderade linneservetter.

Och i morse susade jag iväg på cyckeln till Cervera och handlade fina drinkglas, All in One, som jag VET att jag kommer ha nytta av framöver. Jag fixade också en form till moussen och det blev en utmaning att få till den i både form och konsistens, men jag tycker att det blev väldigt lyckat för att vara en första gång.

Ett annat stort pluss med detta jobbet är att man får äta upp ”fotomodellerna” efter plåtningen. Härligt! Så Peter och jag fick mumsa i oss både räksallad och champagnemousse.  Bara en vanlig dag på jobbet….när det är som bäst.

På torsdag fortsätter vi dagens plåtning, och då gör jag raviolis inspirerade av Lady och Lufsen. Får se om Lufsen dyker upp då…?

Som vanligt är detta mina egna bilder. De proffsiga bilderna av Peter kommer i Allers.

Hejhej

Pernilla

Ett svar

Kommentarer är stängda.