Nu börjar det våras ordentligt här i Malmö och projektet Kryddbalkong forstätter. Idag har jag bestämt mig för att städa upp efter den tuffa vintern och lägga ett golv på balkongen.

Som det ser ut nu så är balkongen stökig och full med gamla krukor fyllda med gammal jord, plastprylar, skräp…ja…man skäms nästan när man börjar syna balkongen i sömmarna. Men…det är bara att ta tag i det och börja rensa.

Jag gillar krukor av olika sort, men har inte riktigt hittat hem och hur jag vill ha det. Jag är ju ganska traditionell och gillar gamla klassiska krukor som sett sina bästa dagar men jag kan också gilla tanken på att välja krukor som jag gillar, utan att tänka, färg, form, enhet. Hellre att det är personligt än stylat.

Det är riktigt spännande att städa upp bland bråten. När man väl börja gräva i jorden hittar man både det ena och det andra….typ gamla pennor. Vad gör den där? Antagligen från förra sommaren, då jag suttit och skrivit på balkongen.

Eftersom balkongen inte är så jättestor, ca fyra m2, så är det inte allt för övermäktigt och efter någon timme har jag rensat bort allt gammalt skräp, tömt och slängt gamla trasiga krukor och börjar se en ljusning. När jag tänker på hur mysigt och lummigt det ska bli, så är det inga som helst problem att städa vidare.

När jag flyttade in för tre år sedan, låg det ett fint mosaikgolv på balkongen. Tyvärr började min tid här med att de  renoverade balkongerna och det fina golvet försvann.  Kvar blev ett kallt betonggolv, och i går åkte min sambo och köpte trätrallar på IKEA för att piffa upp golvet en aning.  Och idag har det varit min uppgift att lägga det, medan han spelar golf. Skönt när man delar på arbetet.

Måste säga att detta var busenkelt! Det tog nog inte mer än någon timme att klicka ihop golvet och jag är väldigt nöjd med resultatet. Kanske skulle golvet behövas oljas in för att inte bli för illa åtgånget av väder och vind. Men det får bli nästa gång. Nu börjar det roliga. Vad ska jag plantera på balkongen och hur gör jag för att få ut så mycket som möjligt av det lilla utrymme jag har? Spalje på väggen….långa krukor på räcket…Härligt! Känner nästan doften av rosmarin och timjan!

 

Nu ska jag dricka kaffe och njuta en stund i solen!

To be continued….

Soliga vårhälsningar
Pernilla

6 svar

  1. Skall bli trevligt att få bildbevis hur din balkong ser ut senare i sommar….snyggt ser de ut nu i alla fall. Ser grönska och ”mössöron” på träden utanför vi här uppe i norr har lång till det ännu,här ligger snön i stora drivor än.

  2. Tack Barbro, ja det ska bli en kul utmaning. Har väl inte haft grön-gröna fingrar förr, mer ljusgröna, men nu känns det som även den sidan får blomma ut!
    hej hej p

  3. härligt! jag bor halva tiden i malmö och halva på västkusten och det är vekligen stor skillnad på hur långt våren har kommit….malmö känns alltid lite mer kontinentalt haha :)

    1. Japp! det är en av fördelarna att bo här tycker jag. Lite Svenska Rivieran:)

Kommentarer är stängda.