Idag har mitt kök fått besök av Allt Om Mat. Otroligt roligt, tycker jag, som har följt tidningen sedan 80-talet och har indirekt följt den via mamma som köpte det första numret på 70-talet. Det blev intervju och matlagning och jag skulle bjuda mina grabbar och min sambo på en riktigt god middag.

Eftersom killarna är tonåringar och gillar burgare, fick det bli en hårdrocksversion på hamburgare, med en kryddstark soppa till förrätt och en söt-salt lakritspannacotta till efterrätt.  Och när jag stod där och friterade chips, så kom en sådan lyckokänsla över mig ”Jag jobbar med att laga mat”! En fantastisk härlig känsla och en insikt att mitt liv tagit en helt annan vändning efter Sveriges Mästerkock. Jag är oändligt tacksam för det!

Fotografering av HotShots

Mitt kök är inte stort, men det är trivsamt, tycker jag. Det tyckte Allt Om Mat-crewn också. Vi trängdes där hela högen. Fotograf Tine Guth Linse, hennes assistent Anton och  journalist Mette Ankarloo,  och när killarna och min sambo kom hem, redo att hugga in, var det mer än fullt kan man säga. Som tur var, parkerade sig besökarna i hallen utanför och plåtade in i köket, så vi fick fullt svängrum.

Allt har gått som på räls idag, och säkert har det hjälpt att jag planerat noga och förberett som i vilket restaurangkök som helst. Prepp och planering. Utan det, blir det lätt pannkaka. Det viktiga för mig idag var att det skulle vara en mysig middag med familjen. Lite fredagsmys med tonåringar (bara det en utmaning!) men INTE för gulli-gulligt! Jag älskar min rutiga duk, men det måste vara New-York-Woody-Allen-rutigt och inte Hemvävt-volangförkläde- rutigt om ni förstår vad jag menar. Därför valde jag att bryta av rutorna med skiffersten som tallrikar till dagens måltid.  Hard Rock helt enkelt!

Recept och bilder kommer i Allt Om Mat nr 8 och det ska bli fantastiskt kul att få sina första recept publicerade i en tidning som är och alltid varit en husgud i mitt kök!

Hälsar en glad matskribent

Foto av Pernilla: Peter Erlandsson

Pernilla

12 svar

  1. Åh, vad roligt! Du får tjoa till när det är dags för nr 8, för jag har inte riktigt koll på di dära mattidningarna… ;)

    1. Det kommer jag alldeles säkert göra. Jag tror det blir i juninumret.

    1. Jag tror det är juninumret. Kommer flagga på FB och blogge :)

    1. Tack! Det är kanonkul! Håll utkik i juni. tror åttan ligger ute då.

  2. Så roligt pernilla, det ska bli skoj att titta imorgon igen, vi hejar vidare på dig o tycker du är jätteduktig, kan väl skryta med att ha varit på teparty hos en av sveriges mästerkockar… Jättespännande.. kram

  3. Kram tillbaka! Ja, jag såg faktiskt en bild ifrån tepartyt i Anderslöv haromdagen. Det är så längesedan. och sen alla häxafons…:) Kul minnen!

Kommentarer är stängda.