Idag tar vi minibussen till Japan i Sveriges Mästerkock och min japanska gen, som jag är helt övertygad om att jag har, får fritt blås. Men det är ett märkligt sammanträffande att det här avsnittet sänds just idag, när Japan drabbats så oerhört svårt av jordbävningen för ett par dagar sedan. Min japanska gen sörjer med det japanska folket och kanske man kan se dagens avsnitt som en hyllning till Japan och det japanska köket.

Jag och mina mästerkockskamrater får en fantastisk Master Class i japanska  smaker av en av världens bästa sushikockar, Sayan Isaksson som driver restaurangerna Esperanto och Råkultur i Stockholm.  Sedan gäller det att minnas och skapa en rätt inspirerad utav det vi fått lära oss.

Hur det går för mig och min japanska gen….

Titta på Sveriges Mästerkock  på TV 4 kl 20.00 i kväll.

Efter programmet kan du läsa om hur min japanske gen verkligen kände sig i min ”bakom-kulisserna-blogg”.

Vill du följa mina dagliga matutmaningar och prata mat kan du titta in på min FB-sida ”Mästerkock i mitt eget kök” och ”gilla” om du vill. Tipsa gärna matglada vänner och bekanta. Jag är jätteglad för kommentarer både på bloggen och på FB-sidan och pratar gärna mat med dig!

Vill du följa mig på Twitter, kan du göra det här. Där vet man aldrig vad som händer…

Foto:Peter Erlnadsson

Sayonara!
Pernilla