När vi skulle göra vinjetten till Sveriges Mästerkock, blev vi tilldelade olika ”köksgöromål” som kunde på ett eller annat sätt passa in på vår personlighet. Som äldsta tjejen i gänget, med två tonårskillar, blev jag tillfrågad om jag kunde vända pannkakor i luften.

Jag antar att de trodde att jag hade lång  erfarenhet av just pannkaksvändning men… ”Nej!” svarade jag bestämt.  Jag vägrade. Jag kände inte att pannkasvändning var något som passade mig. Jag är liksom inte en pannkaksvändare. Gör sällan pannkakor nu förtiden och när jag gjorde dem,  måste jag erkänna att jag aldrig vände dem aldrig i luften.

Jag och Linda, som härligt nog inte hade några ”hangups” på att vända pannkakor, bytte ”kökssyssla” med varandra och det blev brylébränning för mig istället och pannkaksvändning för Linda. Hon är, som ni ser varje avsnitt, en mästare på att vända de små liven i luften och dessutom le och titta in i kameran. Det är en mästerkock det!

Men om jag nu ska vara lite ärlig…så kände jag att jag inte skulle vara en lika bra pannkaksvändare som Linda. Och jag hade helt rätt.

I dag ställdes jag på prov av min tonårsson, Niklas, när han tyckte att vi skulle ha pannkakor till lunch. ”Kan du vända pannkakor som Linda. I luften morsan?”….Okej, tänkte jag. Jag gör väl ett försök och ser det som en utmaning för att bli en mästerkock i mitt eget kök….

Förrutom att jag inte fick till knixet i handleden och tekniken, så vände jag pannkakan två varv! Den landade på redan stekt sida….Och om du, Ingela, från Mästerkocksproduktionen ser detta…så förstår du varför jag strulade lite. Tänk vad det hade kostat produktionen att ha mig kutandes efter pannkakor i hela studion. Det hade tagit för lång tid att få till min vinjett helt enkelt. Och tid är pengar.

Att min grabb klarade av det på första försöket, har alltså ingenting med mina gener att göra. Han visade sig vara en fena på pannkaksvändning!

Men jag har ett måtto – Man kan om man vill! Och skam den som ger sig. Till sist fick jag till en riktigt bra knix och vändning, förutom då att jag flippade den två varv….så jag är nog en hopplös pannkaksvändare trots allt. Tack Linda för att du finns!

PANNKAKOR MED BANAN, KOKOS OCH CITRON

Pannkakssmet
4 port

4 ägg
8 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 msk smält smör
smör att steka i
1 banan
1 dl färsk riven kokos (eller kokosflingor)
1 citron

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ägg och hälften av mjölken.
2. Tillsätt mjöl, salt, vaniljsocker och vispa smeten slät.
3. Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret.
4. Låt stå i ca tio min innan du börjar steka pannkakorna.
5. Skiva bananen och lägg på varje pannkaka.
6. Strö på kokos och spritsa över citron.

MUMS!

Hej Hej
Pernilla&Niklas

4 svar

    1. Hej Helena! Ja, precis så tycker jag också att det ska vara. Mer kul i köket och våga testa och misslyckas ibland.

Kommentarer är stängda.