Efter en helknäpp början på en dag som innefattat inställt plan p g a personalbrist, total blackout vad gäller pinkod, vilket resulterade i telfonlös hela dan och fel tunnelbana, är jag nu hemma igen efter en vända till Stockholm och finalen i årets kock!

Grattis Tomas Diederichsen (Ulfsunda Slott) till Årets Kock!Thomas är 31 år och bosatt i Stockholm och har tidigare varit finalist i årets kock 2009.

Den vinnande tävlingsrätten betsod av helstekt lamm, lammkorv och ragu på lammbringa med svamp, aprikos och rostat korngryn samt auberginekräm, pressad fänkål och morot med riven lakrits. Spännande där med lakrits i maten.

Jag vill också skicka ett grattis till silvermedlajören Jacob Lells från Skanörs Gästis. GRATTIS!  Hans silverrätt var timjanstekt innanlår och ytterlår med getostgratinerad fransyska och friterad tunnbringa. Serverad med gulbeta, bakad purjolök, pak soy och stuvad savoykål. Mums!

Träffade också några av mina medfinalister  i Sveriges Mästerkock.

MästerKockJohanna, MästerkockJessica och MästerkockLouise på Årets Kockfinal.

En mycket lycklig MästerkockÅke!

Några med stora drömmar om att en dag stå där uppe på podiet och vinna den stora äran av att bli Årets Kock.

MästerkockLeif och MästerkockJennie i vimlet.

Även vår hårda jury från Sveriges Mästerkock fanns på plats och såg till att de nya, unga kockarna gjorde rätt för sig. Andreas passade på att göra lite reklam för Foodges och försåg Markus med en T-shirt.

En riktigt rolig dag i matens tecken och stor inspiration från Sveriges i särklass just nu bästa kockar.

Jag passade också på att tacka Mathias Dahlgren för att han skrivit den fantastiska kokboken ”Det naturliga köket” när vi träffades i kaffekön.-

Mathias Dahlgren intervjuad av Timo Räsinen.

Och nu….stupa i säng!

God natt!

P

Foto: Pernilla