I kväll gäller det. Vi får se den slutliga uttagningen till Sveriges Mästerkock och finalen i Stockholm. Inget mer lökhack, äggseparering och laxfiléeande, utan nu blir det allvar när Per Morberg, Markus Aujalay och Leif Mannerström ska utse fjorton finalister.

 

Under handduken gömmer sig kvällens utmaning. Det är den viktigaste maträtt jag någonsin lagat i hela mitt liv.  Det är första gången jag lagar på tid för juryn och jag är skitnervös helt enkelt. Detta kan vara början på ett nytt liv! En dröm om att öppna en restaurang….eller skriva kokböcker….eller göra matprogram….eller en cateringverksamhet….ja ett litet matimperium skulle inte vara dumt.

Efter programmet kan du läsa vad  hur det kändes att tävla om en finalplats och laga mat på tid i Sveriges största mattävling, inför tre proffskockar, tillsammans med 29 andra matentusiaster.

Titta i kväll

Sveriges Mästerkock
Tv 4 kl 20.00

Smytitta på trailern här.

Följ Mästerkock i mitt eget kök på Facebook här.

Stor kram

Pernilla