Idag skulle min mamma fyllt 69 år. Hon gick hastigt bort förra sommaren i cancer och livet gjorde halt. Hon är, som ni kanske vet, min stora inspirationskälla till allt vad matlagning heter och den som på något sätt sporrade mig att söka till Sveriges Mästerkock.

Idag tänder jag ett ljus och tänker laga någonting utifrån hennes receptbok. Här finns roliga recepet från början av sextiotalet, som kanske med en viss uppryckning, kan fungera bra även idag.

Men om jag själv skulle välja från min mammas favoritrecept, är det kroppkakor som gäller. Enkelt och fantastiskt gott. Men ska man laga dem på riktigt vis, så tar de ett dygn att göra. Fläsket, löken och kryddpepparen måste få dra i kylen över natten och potatisen får inte vara nykokt. Recept kommer framöver.

Eller så blir det mammas köttfärslimpa. Min yngste kille, Niklas, älskade hennes köttfärslimpa så mycket att mamma skrev ett eget recept till honom. Kanske kommer han laga den när han blir med eget kök i framtiden och på så vis fortsätter hennes matlagning att leva vidare.

Saknar dig så

kram

Pernilla