Vad vore julen utan sill? Och vad vore julen utan en ny sill? Det är en av mina favoritdagar på året – stora sill-inläggardagen – då jag kan njuta av tystnaden och lugnet i mitt kök omgiven av en massa goda silltillbehör. Spetsig kryddpeppar, stickande ättika, svidande löksorter, sötsyrlig inläggningslag och en masa grönsaker och andra smaksättningar.

Årets nykomling på mitt julbord blir en lite rockigare variant. En Bloddy Mary-inspirerad sill spetsad som den bör med Absolut Vodka och lite Sirachasås. En riktig höjdare och en flirt till mina hårdrockande musikersöner som hälsar på i stugan i år!

God Jul!

BLOODY MARYSILL MED STING

250 gr avrunnen matjessill
3 dl passerad tomat dill
1 fint skivad rödlök
1 finhackad stjälkselleri
6 msk vodka
2 tsk ättika 12 procent
2 msk socker skalet av en halv citron
0,5- 1 tsk tsk svartpeppar
lite vitpeppar
ca 1 tsk salt
0,25 tsk srirachasås 

GÖR SÅ HÄR
1. Skär matjessillen i ca 1 cm stora bitar.
2. Häll upp passerad tomat i en större skål och blanda i resterande ingredienser.
3. Smaka av och spetasa till den med er kryddor eller vodka om du behöver.
4. Låt stå i kylen i ett-två dygn. Piffa med lite stjälkselleriblad och dill vid servering.