Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Den ultimata löksillen till påsk

Print Friendly
Visst är det gott med krämiga sillar, roliga smaker som lakrits och saffran, men inget slår en löksill. Jag brukar köpa “fransk löksill” i affären till helgfrukostarna, men tänkte “Varför gör jag det…när jag kan lägga in min egna löksill?!”.

Så jag köpte på mig i stort sätt alla olika sorters lök jag kunde hitta – silverlök, rödlök, , schalottenlök, ramslök och salladslök för att lägga in den ultimata löksillen.
Lagen ska naturligtvis ha en smak av kryddpeppar och senapsfrö, för att tillfredsställa mina inlagda-löksills-krav och några lagerblad förstås.

Detta är ju så enkelt, och som jag alltid brukar tänka, så är jag lika förundrad över att jag inte lägger in sill oftare än vad jag gör. Ofta mest till jul, midsommar och påsk, men nu ska det bli ändring på det.
Så detta får bli årets påsksill…men också årets ultimata löksill som kommer läggas in oftare under hela året! Fler sillrecept hittar du HÄR.
Varsågoda!
MIN ULTIMATA LÖKSILL
ca 4-6 pers

1 burk inläggningssill (Abbas)
lag:
1 dl ättika ( 12 procent)
2 dl strösocker
3 dl vatten
10 krossade kryddpepparkorn
1 tsk gula senapskorn
2 lagerblad
Lök av alla de slag. Jag använde
0,5 rödlök
0,5 silverlök
20 gr ramslök
5 cm purjolök
2 salladslökar
1 schalottenlök
GÖR SÅ HÄR
1 Koka ihop lagen med kryddorna och låt svalna helt.
2. Skölj av sillfiléerna och skär dem i bitar på ca en cm.
3. Skala och skiva all lök tunt.
4. Varva lök och sill i en burk/kruka med lock och häll över den kalla lagen. Låt stå i två dygn i kylskåp.
Sillen håller ca en vecka i kylen.
Glad Påsk på er!
Pernilla

Pernilla Elmquist