Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

GOTT NYTT (nordic street food) ÅR!

Print Friendly
Årets sista dag. En dag som alltid blir en reflektion över året som gick. Och med stora förhoppningar inför året som kommer.
2014 har varit Nordic street foods år och jag har inte hunnit blogga lika mycket som jag skulle vilja. Men det kommer.

Jag har, tillsammans med min sambo Jens, startat, byggt upp och drivit vår street food verksamhet, där vi satsat på att laga lokalt producerad nordisk gatumat, utan tillsatser och med både ekologi och miljö i tanken.

Jag har skapat nordisk gatumat och funderat ut och provat ett antal rätter under året, som vår hjortklämma på dragen hjorthals…

…vår högrevsburgare som blev en  nötburgare och som har toppats med ramslöksmajo, tomatröra, inlagd dillgurka, rårörda lingon och inlagd lök. Allt efter säsong.

…vår sparrisklämma som gjorde succé på Skanör Falsterbo matfestival och Malmö Garden show,

…vår kantarellklämma som redan blivit en klassiker,

 och så vår julburgare på Olinge utegris som nog fått allra mest tummen upp under året.

Det har helt enkelt varit en fantastisk resa. Vi har t ex har serverat Kungen och Carl Philip deras första street food burgare någonsin. Det fick vi veta från säker källa.
 

Vi har varit inbjudna till Streat Helsinki och pratat nordisk gatumat både på scen och på tv…

vi har blivit …hm….kopierade?… av Grand Hotel i Lund under Knutstorp Revivel när vi stod precis bredvid dem och serverade samma meny som vi  haft i ett år….Deras var dock dyrare än orginalet…

Vi har serverat mängder av trädgårdsintresserade, matälskare, musiknördar, kulturtanter och farbröder, hårdrockare, foodies och ett stort antal hungriga nyfikna människor på språng.

Vi har köpt en food truck och lagat mat i Karlskrona enbart på deras lokala råvaror.

Och vi har vunnit Best over seas traders på British Street Food Awards 2014. 

Vi har fått underbara kommentarer, tummar upp, återkommande kunder, bara glada tillrop och påhejandes från alla er som ätit av vår mat.

Vi har kämpat i motvind med Malmö kommun och tillstånden att servera lunch på gatan men aldrig gett upp. Vi saknar fortfarande vettiga avtal för att Malmö ska kunna få street food på gatan. Och under året, har Kvarteret Caroli och Vasakronan ställt upp och hjälpt oss med plats.

Vi har vi blivit nominerade till Årets Street food 2014 av Fast Food Awards och Årets Snabbmål 2015 av Arla Guldko!  Allt detta på ett och ett halvt år och det är bara en bråkdel av vad som hänt. Jag är så stolt!
Tack till alla er som stöttar oss, och som äter vår mat. Tack till vår duktiga och uthålliga street food crew ( ni vet vilka ni är!), Till Bröd och Vänner för vårt fina bröd, till Jämtlands Tunnbrödsbageri för bästa tunnbrödet och tack till Jägersro Restauranger och Restaurang P2,  för all hjälp. Och stort tack till Skånes Livsmedelsakademi, Ny nordisk mat och Visit Sweden  som stöttar oss på alla sätt!

Och tack till Misan och Art Industry, som skapat vår logga och profil, som målar skyltar och syr vimplar i ur och skur. Du är en klippa!
Tack vare er alla, kommer vi kämpa vidare 2015, för bättre mat på gatan, mat som lagas och serveras med både hjärta och hjärna och med en förhoppning att Nordic Street Food bidrar till en bättre matvärld på vårt sätt.

Nu stänger vi luckan och planerar inför 2015. Vi hoppas på tillstånd i Malmö (kom igen nu Malmö stad!) , och ännu fler roliga event. Men ni kan boka oss redan nu för hela 2015. Hör av er till info@nordicstreetfood.com.

Gott Nytt År!
Pernilla & Jens

Pernilla Elmquist

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.