Jag tror att 2013 har varit ett av de mest spännande åren i mitt liv. Vilket matår! Jag känner mig helt omtumlad när jag blickar tillbaka på vad som hänt, både privat men framförallt på min matresa.

Peter 6
Ni som följer mig här på resan är stommen i det jag gör. Ni tittar in, kommenterar, ifrågasätter och ”lajkar”. Ni växer med antal hela tiden och jag vet att ni gillar mina sillrecept. Varje påsk, midsommar och jul dubblas era besök i jakten på det godaste sillreceptet. Det värmer en gammal sill-älskare som jag. Tack alla som suportar mig och Mitt Nordiska Kök!

IMG_2927
Det har också varit tävlingarnas år. Jag gillar ju utmaningar  som ni kanske vet (Mästerkocken t ex) och kastar mig gladeligen in i mattävlingar om jag får chansen.

Skrei - fixad

I februari i år dök det upp en norsk torsk i brevlådan…och jag skapade mitt Skrei recept som vann Sveriges Bästa Sreirecept i samarbete med Norges Sjömatråd och restaurang B.A R. Jag och Jens fick en fantastisk helg i Stockholm med all-you-can-eat-middag på B.A.R! Mums!

conosur10
Att jag sen tog hem Cono Surs mat-och-vintävling med min lammytterfilé och vann en resa för två till Chile…ojojoj! Mitt recept röstades fram av bl a toppkocken Michael Björklund, och det kändes mäktigt att en sådan erfaren och duktig kock gillade min lammytterfilé. Helt otroligt!

Sommarmeny - till bords

Jag startade också min Matklubb där jag får chansen att spetsa till min matlagning, prova på nya saker och laga mat för en skara matglada entusiaster. Sommarens middag i stugan är en av årets höjdpunkter, där tio gäster mumsade på alger, gös, musslor och hemgjord vaniljglass. det är då som matlagningen är riktigt rolig. Experimentera och bjuda en skara matentusiaster som verkligen uppskattar mat, dryck och gemenskap.

sommarbanner-1

Mitt Nordisk Kök fick en rejäl ansiktslyftning och blev nominerad till Matbloggpriset folkets Val 2013. Ett erkännande bara att vara nominerad. Att veta att det jag lagar och skriver om, uppskattas och inspirerar där ute.

Kalle glad på flak

Min äldsta kille, Kalle tog studenten och jag insåg plötsligt att jag blivit vuxen. Tänk att ha så stora barn.

Harkla kb

Nästa år fyller min yngsta arton år och då har jag officiellt  två vuxna barn! Ser med spänning fram emot vad som ska hända med deras gemensam band Harkla och med Kalles band Seiber 2014. Tror det är en ny metalrevolution på gång!

skratt

 

Tiden pang fort 2013 och mitt i allt fyllde jag femtio med stor överraskningsfest och resa till Andalusien. Tack finaste Jens och syrran och alla som i hemlighet fixade det! Svårt att greppa ett rum fyllt av ens allra bästa vänner från hela ens liv! Har nog aldrig gråtit så många glädjetårar under en och samma kväll. Härliga minnen.

Jag vagnen och tummen
Och varför inte fira femtioårssträcket med att starta ett företag. Nordic Street Food föddes som en tanke i våras och i augusti krängde vi kantarellklämmor och högrevsklämmor på Malmöfestivalen till tusentals människor. Vilken resa!

Malmofestival 1

På bara ett par månader lyckades vi grunda konceptet, köpa en vagn, pimpla den (tack Misan!) hitta på recept, köpa in, laga, och sälja. Jag hittade en helt underbar Street food Crew- tack Vendela, Ossian, Matilda, Josefin L, Josefin S, Emilia, Dennis, Axel, Frej, Jonathan, Sofia, Ana, och Paula för all hjälp! Tillsammans gjorde vi  stor succé på Malmöfestivalen och jag ser fram emot 2014 års festivaler och ännu mer street food. Jag tror, om Malmö stad skärper till sig, att 2014 blir året då Streetfood får fäste i Malmö och i Sverige och blir del av denna matrevolution som redan pågår ute i världen.

hogrevsklamma

Året har varit fyllt av mat, äventyr och utmaningar och jag går med nyfikenhet, och ett  stort jävlar-anama in in 2014. Full av entusiasm och ser fram emot ett nytt matår med er här på bloggen och med er därute på gatan som uppskattar och vill ha bra gatumat lagad från grunden!

Efter Malmöfestivalen

Jag avslutar 2013 med att, på ikväll, på nyårsafton, firar fem underbara år med min Jens. Ett magiskt ögonblick när vi träffades i trappan 2008/2009 och början på mitt nya spännande liv. Inte utan dig!
Gott Nytt år på er alla härliga matentusiaster!

slutdisk malmö jul 2013

Pernilla

 

2 svar

  1. Åh Gott Nytt, härliga Pernilla! Ser fram emot dina nya inlägg, maträtter och en och annan kantarellklämma! :)

    1. Tack tack härliga du! Lika glad att se dig dyka upp i luckan varje gång. Och det kan nog vankas en och annan kantarellklämma framåt sommaren:) Pernilla

Kommentarer är stängda.