Jag har ett kärleksförhållande till rödbetssallad. Det är en sådan där röra som jag inte kan motstå, särskilt om jag traskar förbi en korvkiosk sent en kväll och är så där otroligt hungrig och sugen på en grillad med bröd…och rödbetssallad.

Rödbetor

Ska man vara riktigt ambitiös, så lägger man in rödbetorna själv och slår en god majonnäs för hand….men det går lika bra med färdiga rödbetor och en god majonnäs på burk. Särskilt om man har lite båttom som man ofta har så här i juletider.

Den salladen som finns i affären är helt ok tycker jag, men i år har jag gjort min egen version av rödbetssalladen och jag tror att den kommer fungera finfint till både skinkan och köttbullarna på julbordet.
( antagligen också till nattakorven….)
Varsågoda!

MIN RÖDBETSSALLAD

rödbetssallad

! stor burk hela inlagda rödbetor ( ca 18 st)
2 saltgurkor
2 vinteräpplen
1 liten rödlök
2 dl crème fraiche
4 dl äkta majonnäs
1 msk dijonsenap
2 msk rödbetsspad
salt
vitpeppar
riven pepparrot

GÖR SÅ HÄR
1. Tärna rödbetor, saltgurka, skalat äpple och rödlök.
2. Blanda crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, rödbetspad och tillsätt grönsakerna.
3. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot. Låt stå i ett dygn.

Hejhej
Pernilla

5 svar

  1. Har använt ditt recept i ett par år nu och kommer fortsätta med det. Det är ”Tina Nordström gott”. Alltså JÄTTEGOTT.

    1. Hej Jonas!
      Tack för ditt inlägg! Faktum är att du inspirerade mig att göra den i år igen:) God fortsättning!

  2. Är här igen för att bättra på minnet. Tar du bort denna sidan MÅSTE du säga till så man skriver ut receptet.

    Kul att kunna inspirera en inspiratör

    1. Hej hej igen! Vad kul att den blivit en klassiker hos dig! Tar inte bort den utan att meddela dig:) God Jul! Pernilla

  3. hallå Pillan, testade ditt recept och det var grymt gott. Julen är räddad. Pris vare du. Ha det bäst/ Trille

Kommentarer är stängda.