Underbart! Min blogg har blivit nominerad till Folkets val/Matbloggpriset 2013! Det är en sådan härlig känsla. En bekräftelse på att det jag håller på med gillas där ute. Vad jag håller på med….?

Skrei, blomkal, betor, syrlig sas

Det kan börja med att jag traskar in på en matbutik/saluhall/torghandel och får syn på en alldeles specifik fisk. ”Den måste jag ha!” tänker du, fotogrferar och pytsar upp (ganska många) kronor för mitt fynd och går lycklig och spänd av förväntan därifrån.

Matbloggpris foto

Eller så öppnar jag frysen och DÄR ligger en bit kött/fisk eller mittemellan som jag glömt bort. Ibland får jag ett paket på posten med någon rolig ingrediens, eller så hittar jag en i skogen, i dikeskanten, på ängen eller i sjön.

Granskott jag
Sen är det full fart.

Jag lagar brantevikssill

Vad finns hemma? Måste jag handla något mer? Vilka tillbehör ska jag ha? Hur är ljuset ute? Hinner jag plåta innan det blir mörkt? Vilken tallrik passar bäst? Ute eller inne? Vilket underlag blir mest rustikt? Smulor eller inte smulor? Ett glas vin kanske….på bilden då alltså…ska jag själv vara med på bild? Vem plåtar då? (Shit, sockret är slut…äh det syns inte på bild) Skriva på Evernote direkt, papper och penna eller direkt på datorn? Dessa flottiga fingrar på Apples fina tangenter….

Peter 1 (3)
Hur många bilder? Steg för steg? För pedagogiskt den här gången? Bara en bild…? För enkelt. Snyggt upplägg, men inte för fine-dining. NORDISKT! Var är skärbrädan? Kopparkittel är nordiskt. Och k0rsstygnsdukar.

gran och en skott

GRANRIS! Funkar i alla väder och i alla årstider.

Rika riddare
Närbild? Kort skärpedjup. Uppifrån? Från sidan? Varför är det alltid något som sticker in i bilden! Arrg! Flytta runt. Ändra om. Byta ut. Torka av. Klick klick klick. Bilder som kommer passa texten. Skriver samtidigt, så går det snabbare. Slarvar jag? Låt det ta tid.

DSC_0160
– mamma, är maten klar?
-Inte än! Vänta lite….Måste bara plåta tillbehören också. Och såsen!

Blogg 7
De väntar tålmådigt. Familjen. Stackars familjen. Maten kallnar snabbt. Sådär jag. Bilden i hamn. Nu är det middag.
Så kan det se ut hemma hos mig när jag bloggar på Mitt Nordiska Kök. Och jag älskar varje sekund av det!

Blogg engelsk

 

Tusen tack för att ni nominerat min matblogg (Mitt Nordiska kök/ pernilla Elmquist) till Folkets Val/ Matbloggpriset 2013.

Kram
Pernilla

4 svar

    1. Tack Viktor:) Vilken fin viltblogg du har skapat! Gillar den skarpt/ Hälsar Pernilla

  1. Självklart har jag röstat. Tack för din blogg, tack för dina fantastiska Kantarellklämmor under Malmö Festivalen i sommar. Har försökt efterlikna dem därhemma, då de blivit allas favorit! Jag har nästan lyckats. :D

    1. Tack så mycket! Härlig att familjen blivit inspirerad: Titta förbi på Älska matmässan så får du och familjen prova på en blandad svampklämma :) Pernilla

Kommentarer är stängda.