Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Fluffig fläskpannkaka förför

Print Friendly

Ibland bara längtar man efter något riktigt enkelt, gott och klassiskt. I veckan, visade det sig att jag och min yngste son, längtade efter precis samma sak – Fläskpannkaka.

Det är hur gott som helst, och så enkelt att göra. Den här blev extra fluffig och hade lite svårt att få plats på plåten, men ju mer pannkaka desto godare.

Jag hade ett helt gäng med fina ägg i kylen, och svärmor hade stoppat en påse frysta, dalsländska lingon i frysen i somras, så det var inget snack om saken vad det skulle bli för middag. Yngste sonen blev riktigt lycklig och jag tror resten av familjen med.

Man behöver inte krångla till det så förfärligt…som man ibland gör, utan med ägg och fläsk kommer man långt.

Eftersom det är äppelsäsong nu, så lägger jag till lite stekta äpplen, som passar toppen till fläsket och äggen, och med lite sirap…ja, detta är inte världens nyttigaste middag, men det struntar jag i. Ibland är man bara sugen på någon enkelt, gott och klassiskt.. helt enkelt.
Varsågoda!

FLUFFIG FLÄSKPANNKAKA STEKTA SIRAPSÄPPLEN & LINGON

4-6 pers

600 g rimmat fläsk
6 ägg
4,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 dl grädde
0,5 tsk strösocker
0,5 tsk salt
4 äpplen
smör att steka i
1 msk sirap
färska lingon och lingonsylt

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tärna fläsket fint och strö ut på plåten. Ugnsstek tills det är knaprigt och har en fin färg.
3. Vispa äggen fluffiga. Sikta över mjölet och vispa ihop.
4. Tillsätt mjölk, grädde, socker och salt och vispa till en fin smet. Låt stå och svälla i rumstemperatur i ca 30 min.
5. Häll över smeten över fläsket och grädda i a 25 min.

ÄPPLEN
1. Skala och skiva äpplena.
2. Stek i smör och sirap på medelvärme tills de mjuknat men har lite tuggmotstånd.

SERVERA
fläskpannkakan med färska lingon, lingonsylt och sirapsäpplen. Drick iskall mjölk till!

MUMSIGT!
Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

Henke Råssmo
Reply

Hej Pernilla kul med äpplena skall pröva det men hur mycket mjöl har du?

Pernilla Elmquist
Reply

Ahhh! Tack för att du upptäckte det. 4,5 dl. Nu i receptet:) kram P