Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Glad Midsommar! (och en snabbsill)

Print Friendly

Midsommarafton och allt är som det ska. Solen lyser med sin frånvaro (fortfarande…men det ser ut att spricka upp där borta i öster…eller?). Jordgubbarna är snoppade, den första färskpotatisen ska snart grävas upp…men tror att den inte är färdig. Den kom i jorden för sent i år p g av kylan.

Matjesillen och snapsen i kylen…men tusan också…jag glömde lägga in en egen sill. Och det bara måste jag göra på midsommar.

Vad göra? Jo, en burk femminuterssill räddar allt. Och lök! Klar sill med lök och kryddor är aldrig fel och för att inte rubba på mina traditioner, så blev detta dagens snabbaste midsommar sill!

Varsågoda!

SNABBA MIDSOMMARSILLEN

1 burk femminuterssill
LAG
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
15 kryddpepparkorn
10 rödpepparkorn
2 lagerblad
4 kryddnejlikor

1 knippe gräslök
4 gräslöksblommor
1 rödlök

GÖR SÅ HÄR
1. Häll av spadet och koka ihop lagen. Lägg i alla kryddor och låt svalna.
2. Skrä gräslök grovt och skiva rödlöken tunt.
3. Varva sill, lök och blommor i en burk och häll på lagen. ställ kallt till servering.

GLAD MIDSOMMAR!

Pernilla Elmquist