Tidig, tidig morgon. Tåget kl 6.08 mot Göteborg. Först möte med Tukan bokförlag….Mycket, mycket spännande! Mer om det framöver, och sedan ett besök på matmässan Passion för mat som pågår under helgen.Matmässor kan vara inspirerande på olika sätt och det är alltid spännande att besöka en mässa i hopp om att hitta något nytt.

Passion for mat 3 rakor

Tyvärr är de flesta mässor lite för förutsägbara. Här utlovas råvaror i fokus men man får leta efter genuina närproducerade råvaror. Mässan är  full av vinimportörer, charkprodukter, franska ostar, bär från sydamerika och olivoljor. Vilket inte är ovanligt.

Passion for mat 2013 brod

Visst, det är februari och det svämmar inte direkt över med grönsaker, men jag tycker det blir fattigt och undrar var alla svenska råvaror från gårdarna runt om i regionen finns? Det blir mest marmelader och choklad och  kön till vinprovningglasen blir bara längre och längre…en slump att mässan börjar på en fredag…? och varför inte ha den när vi skördar i Sverige?

Passion for mat 2013 kott

 

Tyvärr   känns det som mässan minskat utbudet sedan förra året och att vinprovningarna ökat. Det är synd tycker jag, som är på jakt efter fina råvaror och skippade vinglaset den här gången.

Passion for mat 2013 gronsaker

Ett grönsaksstånd i centrum, med kål och bla spännande potatissorter tillhör höjdpunkterna. Salmalaxen måste jag bara provsmaka…igen…

Passion for mat 2013 1

och det är roligt att se Leif Mannerström bossa runt i köket på köksscenen och visa sitt rätta kockansikte.

Passion for mat 2013 kal

Jag sprang dock på kokboken Kål av Pelle Danielsson. Härlig väldigt nischad bok för en kålnörd som jag…

Passion for mat 2013 tratallrikar

och hittade roliga trätallrikar som fick mig att vilja gå ut i skogen och hugga ved.

Passion for mat 2013 smor

Champinjonprodukter som smör låter spännande…

Passion for mat 2013 skelett

och den märkliga avdelningen längst in i hörnet verkade ha hamnat helt fel, men fick mig att längta hem efter mina hårdrockande söner.  S jag tar tåget hem och hoppas få se mer råvaror nästa gång.

Hejhej
Pernilla