Under de senaste helgerna har jag sett dem flera gånger på tv. Pers Morbergs genomborrande blick, Markus Aujalays kritiska öga och Leifs Mannerströms skeptiska uppsyn. Och alla känslorna har kommit på en och samma gång….

Masterkocken
Och Idag kör tredje säsongen av Sveriges Mästerkock igång på Tv 4 och jag har svårt att fatta att jag stod framför dessa herrar för två år sedan, livrädd och darrande på handen så att mina kokta potatisar hoppade ur handen på mig, när jag skulle servera  min Biff a la Lindström tlll dessa gastronimiska proffs.

Blogg 2
Per, Markus och Leif, förändrade mitt liv. Innan Sveriges Mästerkock, var jag en hemmakock som lagat mat i 30 år till familj och vänner. Som älskat att stå framför grytorna och som ibland tog steget och provade på något nytt. Det var i stor sätt samma rätter hela tiden, men ibland svävade jag ut i något recept som jag slukade i mattidningar och kokböcker. En sann foodie.

Blogg rolfs
Jag läste kokböcker som litteratur, men insåg aldrig då att jag kunde vara del av den där högre skolan av matlagning. Den som var professionell, som låg utanför hemmaköket och där jag kunde utveckla den matlagare som fanns i mig och som bara väntade på att komma ut ur skafferiet.

Masterkocken 2
Per, Markus och Leif och programmet Sveriges Mästerkock, blev vändningen för mig. Jag vågade ställa mig inför dessa tre herrar med så mycket gemensam kunskap på matlagningsfronten och utmana mig själv och min matlagning. Och det gick!

Masterkocken 6
Idag börjar tredje säsongen och alla känslorna kommer tillbaka. nervositeten – ”Vad ska de tycka om min rätt”,  glädjen – ” jag vann en utmaning”, sorgen – ” det var ju inte så bra…”, osäkerheten – ” hur sjutton ska man lägga upp snyggt?” , lyckan -” jag kom till finalen i Stockholm och fick umgås med tretton matnördrar i sju veckor”…oj vad jag lärde mig mycket.

Masterkocken 5
Om matlagning och om mig själv. Och jag saknar alla härliga medtävlande som blev vänner under tiden.

Masterkocken 3
Jag kom sexa i den fösta omgången av Mästerkocken och jag var den förste som fick Leif att gråta i tv, när jag åkte ut. Det var min vinst och den tog jag med mig som ett kvitto på att jag kan det här. Jag kan laga mat! Jag är inte rädd!

Hälleflundra
Idag lever jag på min matlagning. Genom min blogg, som matskribent och som kock. Tack Per, Markus, Leif och Mästerkocken för att jag fick chansen! Här finns mina dagboksbloggar om allt som hände bakom kulisserna på den första säsongen av Sveriges Mästerkock (2011).

Blogg engelsk
Och lycka till alla glada matlagare som kommer stå där framför juryn med ett försök att imponera på dem. För några av er kommer detta bli en livsomvälvande utmaning! Hed jag gjort det igen…? Absolut!

Kram
Pernilla

 

Ett svar

Kommentarer är stängda.