Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Årets julsill granatäpple&lök

Print Friendly

Att lägga in sill är en favoritsysselsättning så här inför jul i mitt kök. Som jag sagt förut, jag gör det för sällan och ofta gör jag samma gamla recept som alltid. Brantevikssillen och appelsinsillen står alltid på mitt julbord men det här året har experimentlustan tagit över.

Därför tänkte jag hitta på en annan sillkombination där här gången. Jag gillar klara sillar bäst och när jag hittade ett paket frusna granatäppelkärnor i frysen föll allt på plats.

Självklart skulle jag prova med de här vackra och syrliga små pärlorna. De är inte bara goda, utan väldig ”juliga” också. Med lite grön salladslök och favoritkryddan kryddpeppar, blev det en riktigt fräsch och härligt syrlig sill till årets julbord. Granatäpplet tappar tyvärr i färg efter två dygn i kylen, men du kan alltid strö över några fräscha kärnor inför serveringen på julbordet.
Varsågoda!

GRANATÄPPLE-OCH LÖKSILL
Ca 4 pers

1 bur inläggningssill
0,5 dl ättika (12 procent)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
8 kryddpepparkorn
1 tsk gult senapsfrö
4 salladslökar
1,5 dl granatäpplekärnor

GÖR SÅ HÄR
1. Häll av lagen från sillburken och spola den i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag.
2. Koka ihop lagen (socker, ättika och vatten) så att sockret smälter. Låt kallna.
3. Mortla kryddpeppar och senapsfrö och lägg i lagen.
4. Skär salladslöken i tunna skivor.
5. Skär sillen i ca 1 cm breda bitar.
6. Varva sill, grantaäpplekärnor och lök i en burk med lock.
7. Häll över lagen och låt stå två dygn i kylen.

Hejhej
Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

Receptbyran.se
Reply

Ska nog också ge mig på att göra någon egen sill i år. Vem vet det kanske blir denna.

Sofia
Reply

Jag har gjort granatäpplesill i flera år till jul. Använder alltid färskt granatäpple. Då tycker inte jag att det tappar färgen så

Pernilla Elmquist
Reply

Hej Sofia! Det ska jag också prova nästa gång. De är så vackra när det är knallröda! Pernilla

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.