I helgen (26-28 nov) pågår Älska Matmässan i Malmö. Jag tog mig dit i fredags för att titta runt lite och se vad Skånska matproducenter och ett stort antal vinimportörer hade att bjuda på.

Jag kan både hissa och dissa. Hissa för att det ger småskaliga producenter en chans att visa upp sig, men dissa för att jag undrar om detta är mer för vinet än för maten? Jag upplevde mer vin och dryckesimportörer i år och mindre mat….

Och matutbudet är mycket ost, chark, chips och choklad. Jag gillar alla de här bitarna men mat…
Jag hittade i alla fall några spännande saker som vaktel ägg, ost från Hven och jag blev förälskad i det nya äpplet Frida som Kiviks musteri tagit fram.

Jag köpte härlig äppelmust från Öspab fruktodling och kunde inte motstå älgkorven.


Skånska skafferiet var spännande med sin bricka fyllde med ”brännesnuda” – långkokt fläsklägg med pepparrot och i ett hörn av mässan stod Tareq Taylor och en slaktare och styckade hjort. Mycket bra inslag måste jag säga! Spännande att få se ett proffs stycka på riktigt och det var tjockt med folk runt slaktarbordet. Tareq tillagade sen mat av köttet, vilket jag tyvärr inte hann smaka på.


Jesper Aspengren höll igång som vanligt med intervjuer på scenen och sedan var det rader av vinimoprtörer. Jag körde bil, så tyvärr blev det ingen vinprovning den här dan.
Väl värt ett besök, men jag skulle önska lite mer mat efter som jag älskar mat! Pågår 26-28 november på Slagthuset i Malmö.

Hejhej
Pernilla

Ett svar

  1. Vi blev faktisk mer nöjda detta året än när vi var inne för två år sedan, i alla fall över planeringen och hur det var upplagt. Tyckte också att det var mycket med drycker då än denna gången. Tareq var ett väldigt uppskattat inslag, tyckte vi. Men visst blir det mycket choklad och lite för lite av ”annorlunda” produkter och småskaliga producenter. Sen kan vi tycka att det skulle kanske finnas lite mer intresse av mässarrangörerna för oss som matbloggar, man kan ju bara jämföra med hur det är i Stockholm på mässan där.

Kommentarer är stängda.