Jag gillar hösten. Och visst är det vackert med alla höstfärger, svamparna, bären, och alla vilda djur som smyger i skogen runt husknuten och…

näe…om sanningen ska fram så visst går jag med på oktober med kyliga dagar, full sol och en kaskad av färger, men inte  november. När november kommer smygande och det murriga mörkret, då är det tufft att komma upp på morgonen.


Därför tänkte jag ”boosta” mig och dig med en riktigt piggelinmüssli som är enkel att göra och du kan i stort sätt blanda i precis vad du vill.


Dessutom behöver du inte alls ha så mycket socker i, inget alls om du inte vill, vilket gör att detta blir en mycket nyttigare müssli, än de sötade frukostvarianterna som finns ute på hyllorna. Blanda friskt med hasselnötter, valnötter, torkade blåbär och tranbär, frukt, frön och flingor. Strössla över yoghurt och fil och ringla över gransirap, och du kommer vakna full av energi och säga ”Vadå mörker?”

Varsågoda!

PIGGELINMÜSSLI
ca 700 g

2 dl vatten
5 msk rapsolja
100 g hasselnötter och valnötter
5 dl havregryn
2 dl solrosfrön
5 dl dinkelflingor
1 dl havrekli
1 msk rårörsocker
3 dl torkade bär och frukt (blåbär, tranbär, russin och aprikoser)

2 dl naturell yoghurt
Lite färsk citronsaft
1 msk gransirap eller honung

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.


2. Blanda vatten och rapsolja i en bunke
3. Grovhacka nötterna.
4. Blanda nötter, gryn och frön med vatten och olja och tillsätt rårörsocker.


5. Bred ut på en plåt och rosta i ugnen i ca 30-40 min. Rör om då och då. Låt svalna.


6. Grovhacka aprikoserna och blanda i bär och frukt i müsslin. Förvara torrt i burk med tätslutande lock.
7. Häll upp ca 2 dl naturell yoghurt i ett glas. Toppa med müssli och ringla över lite gransirap.

God morgon!
Pernilla

4 svar

  1. Hej! Kul med din nya blogg men tyvärr så funkar det sisådär med bilderna via mobilen samt i blogläsaren. Hyfsat tungladdat också med så många bilder. :(

    1. Hej Erika! Jag ska kolla på detta så det blir lätt som en plätt att titta in:) Tack för input! Pernilla

Kommentarer är stängda.