Hej på er och välkomna till min ”nya” blogg Mitt nordiska kök.
Egentligen är det min gamla blogg som bytt kläder och riktat in sig mer på nordisk mat , och det känns bra att ha hitta min väg här i matbloggosfären.

Varför nordisk mat då? Som ni kanske vet växer just nu Det Nya Nordiska Köket ute i världen och har blivit en trend. Men jag riktar inte in mig på nordisk mat p g a det, utan jag har alltid älskat den här typen av mat.  Nåja, jag kommer säker försöka mig på några ”Nomaeska” rätter på gräsrotsnivå…bara för att det är så himla kul.

Men husmanskost, fisk, skaldjur, vilt, våra rotsaker som kan användas i det oändliga har alltid varit mina favoriter. Pickla och syra, lägga in, torka och röka har varit del av mammas och mormors matlagning när jag växte upp. Gamla traditionella tekniker för att få maten att hålla och som ger maten fantastiska smaker. Och sill. Jag älskar sill.

Jag har under de här två åren som matbloggare, lärt mig mycket om vikten av närproducerade råvaror, att gräva där jag står, så att säga och jag hittar min inspiration i skogen och sjön runt min stuga och i mina försök att odla själv. Som den här sajten t ex Gårdsnära. Här kan du hitta allt du behöver på en gård nära dig.


Jag tycker det är befriande att söka upp lokala producenter och hitta råvaror som fått växa upp eller odlats med varsam hand och mycket kärlek. Maten blir så mycket godare om den lagas från grunden.


Jag kommer fortsätt ge mig själv utmaningar och forska vidare i det nordiska skafferiet och du som läser min blogg och följer mig är jätteviktig. Jag vill ha en dialog, input, tips och råd. Tveka aldrig att kommentera eller höra av dig, det utvecklar både mig och bloggen.
Resan har bara börjat!

KÅLPUDDING

GÖS

SALMALAX

TÄRDGÅRDSSALLAD

Hejhej
Pernilla

2 svar

  1. Välkommen med in i det värmande Nordiska köket och som bloggare på Ny nordisk mat. Ju flera vi är som för vidare ideologin och filosofin för den nordiska maten och måltiden desto mera blir också den Nordiska gastronomin ännu mera populär och framför allt en bestående trend. Välkommen Pernilla

    1. Hej och tack Christian! Det ska bli jättekul att vara del av den här nordiska resan och som bloggare på Ny nordisk mat. Ska bli spännande att se vart den bär hän och jag kommer nyfiket gräva djupare i den fantastiska mat som finns här upp i norden. Pernilla

Kommentarer är stängda.