Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Kräftor, surdeg och gryning över sjön

Print Friendly

I går tjuvstartade vi med kräftor. Jag vet att det är fritt fram när som helst nuförtiden, men den officiella starten är ju den 8 augusti.

Vi hade besök av våra goda vänner från Malmö, som är kräfttokiga, så för att bjussa på en somrig middag, blev det några kräftor med tillbehör som förrätt.

Till kräftorna, provbakade jag ett surdegsbröd på färdigköpt surdeg, för att se hur det skulle bli.

Jag hade också sprungit på skrädmjöl (gjort på rostade havrekärnor) i affären och testade det i brödet. Måste säga att resultatet blev helt ok. Kanske inte riktigt så stora ”hål” som det brukar vara i ett surdegsbröd, men helt ok.

Jag har ju provat med egen surdeg, men insåg efter ett tag att jag inte hade tålamodet att ta hand om surdegen så som man måste, så det här är helt klart ett alternativ.
Ska prova vetesurdeg också och se hur det blir. Tillsammans med hemgjort smör och västerbottensost, blev det en riktigt god liten minikräftskiva innan vi grillade hel entrecôte.

Det blev en riktig helkväll, där vi satt ute hela natten och jag och min väninna Pernilla avslutade kvällen….morgonen…med att hälsa solen välkommen, när den gick upp över den dimmiga sjön.

Fantastiskt vackert! Sjön alltså.
Hejhej
Pernilla

Pernilla Elmquist

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.