Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
Rabarberchutney till grillat | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Rabarberchutney till grillat

Print Friendly, PDF & Email

Sommaren får mig att vilja sylta och safta av bara farten, fast jag egentligen inte är en sylta-och-safta-person. Eller det är vad jag hittills har trott i alla fall.

Här i stugan har vi lingon och blåbär på tomten och runt sjön växer vildhallon. Ser fram emot att sylta och safta dem lite längre fram i sommar. Vi har också en liten rabarberplanta på baksidan.

Liten ja…förra året gav den ordentligt med skörd, men i år blev det bara en handfull. Jag hade först tänkt göra en rabarberachutney till kvällens grill, men fick spontant dryga ut den lilla exklusiva skörden med en saftig nektarin.

Resultatet blev sött och gott och passar utmärkt till grillat kött av alla de slag. Använd den också som en glaze på grillat fläsk.
Varsågoda!

RABARBER & NEKTARINCHUTNEY
ca 2 dl

1 dl rabarber
1 nektarin
0,5 rödlök
2 msk ättika
1 dl vatten
0,5 dl vitt vin
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk finriven ingefära
1,5 dl farinsocker
2 tsk salt

GÖR SÅ HÄR

1. Skär rabarber, nektarin och rödlök i små bitar.
2. Koka dem i tio minuter med ättika, vatten och vin.
3. Skär rabarbern i ganska små bitar och hacka rödlöken fint. Riv ingefära om den är färsk.

4. Tillsätt vitlök, ingefära och farinsocker och koka på svag värme i 30 minuter. Rör ofta!
5. Låt svalna och häll upp på en burk med tätslutande lock.

Hej hej
Pernilla

Pernilla Elmquist

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.