Semester!
Äntligen är semestern här. Jag har gett mig själv sex veckor för att bara njuta, vila, sola(?) äta gott, dricka goda viner och…laga mat. Egentligen lagar jag nog lika mycket mat nu som när jag jobbar, men det finns inga MÅSTEN.

Det är härligt befriande, och oftast kommer kreativiteten smygande som ett brev på posten när man får koppla av och bara vara.

Så nu startar jag min semestermatblogg. Jag kommer laga mat i min stuga, med inspiration av naturen och nya platser som finns omkring stugan. Skog, sjö, gårdsbutiker och min köksträdgård. Det kommer också bli en avstickare till härliga Dalsland.

Det ska bli kul att utforska allt det som finns här i Skåne och eftersom jag befinner mig mitt i, så har jag ca sex mil till de flesta ställen i det här fantastiska landskapet.

Så därför gick jag ut ock skördade lite ur köksträdgården, som visat sig fungera ganska bra för att vara första gången. Härlig potatis (Maris peer) gigantiska rädisor, lök,  frodiga kryddor och olika sallader, som tyvärr blivit ett smörgåsbord åt kaninerna i grannskapet.

Nästa år blir det dubbla pallkaragar överallt och kanske några nät för att hålla Kalle Kanin med familj borta. Och tänk bara när tomaterna mognat…

Vi hör under sommaren!
Varsågoda!

TRÄDGÅRDSSALLAD MED RÖKT BÖCKLING OCH LÖJROM
4 pers

Ca 150 g blandad sallad (grönsallad, spenat, rosesallad, maskrosblad)
10 rädisor
Ca 200 g färskpotatis
dill
1 lök
150 g rökt böckling
1 msk löjrom (röd kaviar går också bra)
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Skörda det du har i trädgården. Potatis, rädisor, sallad, spenat, maskrosblad, lök.
2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och dill och låt svalna.
3. Riv salladsbladen i mindre bitar, skiva lök, rädisor och potatis.
4. Blanda i en skål.
5. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och dressa salladen med dressingen.
6. Dela böcklingen i bitar och lägg i salladen.
7. Toppa med löjrom.

Glad sommar på er alla från mig i spenaten!
Pernilla