Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Årets midsommarsill – Gransill!

Print Friendly, PDF & Email

I morgon är det midsommar! Härligt! Och idag strålar solen vid stugan. I morgon ska det regna, men det är ju tradition och det struntar vi i. Eller hur? Vi får ju äta sill!
Har f o m i år instiftat en egen kulinarisk utmaning. Årets midsommarsill!

I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band.
I år blev valet enkelt.

Jag gick helt enkelt ut och skördade några granskott, skalade en pepparrot, skivade en lök, kokade en lag och la in en femminuterssill.
Varsågoda …årets midsommarsill…

GRANSILL
Ca 6-8 pers

LAG
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten

1 burk femminuterssill
0,5 dl nyskördade späda granskott
0,5 fint skivad rödlök
Ca2 cm skivad pepparrot

GÖR SÅ HÄR
1 Koka ihop lagen och låt kallna.
2 Skölj granskotten ordentligt.
3 Häll av den gamla lagen på femminuterssillen.
4 Varva lök, pepparrot, sill och granskott i en fin kruka eller burk. Häll över lagen och låt stå ett dygn.

P.S Har själv inte smakat den…. Vi får se i morgon om det lyckades.

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!
Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.