Häromdagen var jag på Sparrisgården på Österlen och fick en lektion i sparris. Känner det som om jag kan ALLT nu och lite till. Hörde också av Karin Von Schenck att sparrisen ska få en egen fanklubb. Återkommer om den.

Efter en härlig dag i sparrisåkern, fick jag också med mig en fin bunt hem, för att laga något på kvällen. Hmm….

Här kan man krångla till det eller ”keep it simple”. Jag valde att ”keep it simple” och ”svängde” som man brukar säga, ihop den här riktig goda pastan. Ringla riktigt god olivolja över och var inte snål med varken citronen eller parmesanosten.

Varsågoda!

FÄRSK GRÖN SPARRIS MED SPAGGETTINI, PARMESAN OCH CITRON

2 pers

Ca 250 g färsk grön sparris
Salt
Spagettini (för två pers)
1 gul lök
1 ägg
Hyvlad parmesanost
Olivolja
Flingsalt
Svarpeppar
Citron

GÖR SÅ HÄR
1 Koka sparisen i några minuter. 3-8 min beroende på hur tjock den är. Skär den i bitar.
2 Skala, finhacka och stek löken i smör så att den blir mjuk utan att ta färg.
3 Koka spagettin i rikligt med salt enligt anvisningarna på paketet, men våga ta den någon minut tidigare för riktig al dente!
4 Blanda ner lök och ägg i pastan. Toppa med sparris, strö över flingsalt, svartpeppar, parmesan och spritsa över citron.

En sån där riktigt GOD rätt som passar när som helst!
Hejhej
Pernilla