Jag har två utmaningar i mitt kök som fortfarande sätter myror i skallen på mig. Chokladmousse och Kladdkaka. Jag vet inte om jag har höga krav eller om jag helt enkelt inte fixar det. De har inte blivit tillräckligt ”moussiga” eller kladdiga.

’Under ett års tid¨har jag slagits i köket med chokladmoussen (som min gästblogg på Krubb) tills jag till slut öppnade Julia Childs kokbok, där hon pedagogiskt och rakt på sak, utan krusiduller, förklarade sitt recept på Mousseline au Chocolat. Och där satt den! Första gången jag fick den där härliga moussiga, krämiga konsistensen.

Det här låter säkert helt tokigt för alla er bagare där ute som svänger ihop en mousse hur lätt som helst, men jag har inte fått till det. Samma gäller kladdkakan. Det ska ju vara en enkel kaka att kladda till…men mina blir INTE som jag vill ha dem. Kladdiga!

Jag provade ett av Leilas recept i stugan i helgen och modifierade det lite med glykossirap och muscovadosugar efter min tryffellektion med Årets konditor Josefin Baumann. Och visst blev det en god, seg choklad…tårta. Men inte En kladdkaka.

Så nu utlyser jag en tävling här på bloggen: Vem får mig att baka världens bästa kladdigaste kladdkaka?

Skicka in ditt bästa recept på kladdkaka till pernilla@tinroof.se innan den 15 juni. Jag kommer plocka ut tre finalrecept och baka dem. Vinnarens kladdkaka publiceras här på bloggen och den glada bagaren vinner den vackra, inspirerande dessertboken Baka med stil av Daniel Roos! Sprid nu den här utmaningen vidare till alla som kan baka en kladdkaka och lycka till!

Till dess

Varsågod!

CHOKLADKAKA MED KOKOS OCH VISPGRÄDDE
Ca 12 bitar

50 g smör
2 st ägg
2 dl glykossirap
1 dl muscovadosugar
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk choklad (70 procent)
Kokos

2 dl vispgrädde
En nypa socker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smöra och bröa en form med kokos.

3. Vispa ägg, glykossirap och muscovadosugar poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.

5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.

6. Häll smeten i formen och strö över bitar av choklad.
7. Grädda kakan i cirka 25 minuter. Pudra med florsocker och servera med vispad grädde

Hoppas jag får höra ifrån er!
Pernilla

2 svar

  1. Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
    Ha en härlig dag!
    Kram, Lisa

Kommentarer är stängda.