Det växer och spirar! De senaste veckorna, trots regn och rusk och ibland nära nollgrader på natten, har det börjat spira i köksträdgården.

De små fröna har varit inbäddade i fiberduk för att hålla sig varma om blad och rötter och det verkar som de överlevt det värsta. Nu kan det bara bli bättre!

Idag börjar långhelg och jag kommer pyssla om köksväxterna lite extra. Gallra lite kanske…men så snart jag tänkt tanken, blir jag lite osäker. Vissa frön har kommit upp i fina rader. Löken är kanon och potatisen, men morötter och rödbetor är inte riktigt där och jag vet ju inte hur deras blad ser ut…tänk om jag gallrar bort dem i min iver att börja pyssla i landet.

Jag får nog vänta en stund till. Men det är faktisk oroväckande mycket krafs i pallkragarna…kanske markväv hade varit bättre än tidingspapper. Jag tror också att matjorden var full av små ovälkomna frön,. som nu sprider sig bland mina köksväxter.

Men som sagt, ett tag till. Sen blir det gallring.

Rädisorna kommer finfint däremot och tomater och chili frodas inne i orangeriet. Det perfekta växthuset! Rolig är det i allafall, och förhoppningsvis blir det ordentligt med sol och varmt nu i helgen, så det börjar växa så det knakar.

Lite svårt att se att detta ska bli en frodig köksträdgård…men jag hoppas på det bästa!

Ha en härlig helg!
pernilla