Snart är det studenttider och bufféerna står som spön i backen. Jag gjorde en studentskiva för min väninnas dotter, Linnea,  förra året och serverade bl a en liten stark soppa med minimozzarella.

Den här soppan har också varit en liten stjärna på flera av mina cateringuppdrag, som invigningsfesten på Stratiteq och Annikas femtioårskalas.

Ursprungligen skapade jag soppan för ett reportage i Allt om Mat, där jag bjöd mina grabbar på en rock n´rollmiddag med just denna soppa, rock ´n roll burgare och lakritspannacotta.

Nu när studenten rycker närmare, har jag fått förfrågan om den lilla soppan från flera håll. Så här på allmän begäran…

Varsågoda!

HOTSHOTS MED CITRONMARINERAD MINIMOZZARELLA
4 pers

1 msk olivolja
0,5 tsk cayennpeppar
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
½ gul paprika
3 körsbärstomater
½ spansk röd peppar utan frön
4 dl tomatjuice
0,5 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
2 msk vinäger
2 tsk HP sås
2 nypor socker
flingsalt
svartpeppar
krasse

CITRONMARINERADE MINIMOZARELLA
4 st minimozzarella
4 st blå vindruvor
1 msk olivolja
saft av ¼ citron
en nypa flingsalt
nymalen svartpeppar
0,5 msk torkad oregano

GÖR SÅ HÄR
1 Fräs alla grönsaker i olivoljan i någon min utan att det tar färg.
2 Tillsätt tomatjuice, hönsbuljongtärning och vatten.
3 Koka i tio min. Mixa med mixerstav och sila soppan.
4 Smaka av med vinäger, HP sås, socker, flingsalt och svartpeppar.
5 Koka upp så att sockret löser sig.
6 Ställ kallt.
7 Servera shotsen i små glas.
8 Blanda marinaden till mozzarellan och låt dra en timme.
9 Dela på en vindruva och trä på vindruva, mozarellaboll, vindruva på ett spett och lägg över glaset.
10 Garnera med krasse.

Sjung om studenten….
Pernilla

Ett svar

Kommentarer är stängda.