Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
Kålrabbi – grönsakslandets Alien | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Kålrabbi – grönsakslandets Alien

Print Friendly, PDF & Email

Idag var jag på Möllan här i Malmö – Möllevångstorget – där det är grönsaksmarknad varje dag. Det var plåtning för ett matjobb där väldigt mycket frukt och grönt ingår i recepten, så jag fick verkligen botanisera bland alla grönsakerna som fanns.

Visst finns det vaxiga, holländska paprikor, och oändligt gröna äpplen, men tittar man noga så hittar man grönsaker i säsong som tagit sig till stan från den skånska myllan.

Idag upptäckte jag grönsakslandets Alien – Kålrabbi. Jag tycker den är otroligt vacker och spännande med sin rot och blasten som sticker iväg likt antenner på en marsian. En liten grönsaksplanet.

Jag har faktiskt aldrig tillagat kålrabbi, för det är en sådan där gå-förbi-grönsak i affären, för att man inte riktigt vet vad man ska göra med den. Men idag ska jag ta tag i den här fina grönsaken.Lite tips finns på Säsongsbloggen. se .

Ikväll blir det premiär och jag tar tacksamt emot Kålrabbi-tips från er som har sådana, så återkommer jag med resultatet.

Hejhej
Pernilla

Pernilla Elmquist

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.