Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
Så här pocherar du ägg… | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Så här pocherar du ägg…

Print Friendly, PDF & Email

Påsken är runt hörnet och nu är det det är högsäsong för ägg. Jag är egentligen ingen stor fan av ägg, men då menar jag ett vanligt kokt ägg. Allt annat med ägg är kul tycker jag och det är en råvara som du kan göra så oändligt mycket med.

En av favoriterna är pocherat ägg. Tekniken att laga ägget rått i virvlande vatten, för att få ett ägg med fast vita och krämig gula, är spännande och egentligen inte svårt alls och resultatet ger en extra kick till en god fiskrätt..
Pocherat ägg passar fantastiskt bra till lax och torsk och om ni minns Mästerkocken Louise Johanssons vinnarrätt, så gjorde hon en härlig Smörstekt torskrygg med pocherat ägg.

Så kör hårt i påsk och pochera mera!

SÅ HÄR POCHERAR DU ÄGG

Vatten
1 (eller flera) ägg
1 msk ättika eller vitvinsvinäger
Salt

Koka upp vatten i en kastrull och stäng av när det precis börjat koka. Tillsätt ättika och salt

Knäck ett ägg i en kaffekopp. Du kan pochera flera ägg i samma kastrull, men häll då i äggen ett och ett och vänta ett par sekunder mellan varje, så att vitan börjar omsluta gulan.

Använd en sked och rör runt till en virvel i vattnet.

Häll försiktigt ner ägget i virveln och låt ägget ligga i vattnet i ca 2-3 minuter.

Ta upp ägget med en hålslev och låt det vila på en tallrik.

Du kan ”frissera” ägget om du har mycket vita som hänger löst runt omkring.

Servera ägget till en god fisk. När du skär i ägget ska gulan vara lite krämigt ”rinnig”.

Foto Peter Erlandsson

Lycka till!
Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

Anonym
Reply

Ett bra tips är också att låta ägget rinna av lite från sin vattnigaste vita, då får man oftast en perfekt, slät form.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.