Soppa har blivit en stor del i mitt matlagningsliv. Då och då får jag i uppdrag att laga sopplunch på företaget Stratiteq och det är riktigt kul att skapa soppor med tillbehör. Soppa är en uppskattad lunch och något som de flesta gillar och tankarna på ett soppkök är inte långt borta…

Nästa vecka är det dags för en sopplunch igen. Jag brukar laga mellan 70-120 portioner soppa med olika tillbehör. Det har blivit ärtsoppa och pannkaka, blomkålssoppa, jordärtskockssoppa och tomat-och-linssoppa..

Den här gången satsar jag på en vardagligare  och hetare form av Crème Ninon – grön ärtsoppa med chili och vin istället för champagne. Till det serverar jag avocadomousse och fetaost. Topping blir räkor eller röd kaviar.
En utmärkt lunchsoppa eller som god förrätt i helgen.
Varsågoda!

GRÖN ÄRTSOPPA AVOCADOMOUSSE FETAOST OCH RÄKOR

Ca 1 l soppa

250 g små fina gröna ärtor
2 schalottenlökar
0,25 röd spansk peppar
Olivolja
5 dl vatten
1 dl vitt vin
3 msk kycklingfond
1 dl crème fraiche
salt

1 avocado
0,5 dl crème fraiche
Ca 1 tsk citronjuice
Salt
svartpeppar

Ca 30 g fetaost
Några färska räkor eller forellrom/röd kaviar

GÖR SÅ HÄR
1 Finhacka lök, vitlök och chili. Fräs mjuka i olivolja utan att det tar färg.
2 Tillsätt vatten, vin och kycklingfond och koka i tio min. Mixa.
3 Vispa i crème fraiche och smaka av med salt.

AVOCADOMOUSSE


1 Mixa en mjuk avocado med crème fraiche. Smak av med citron salt och svartpeppar.

SERVERA soppan med smulad fetaost, avocadomousse och några räkor eller röd kaviar alt forellrom.

Hejhej
Pernilla

5 svar

  1. hallå! ser ju fantastiskt ut. Måste pröva i morgon då jag skall ha middagsgäst!!hoppas vi ses snart. kram Ullis(din picknickmodell)

    1. Tjenare picknickmodellen:)! Hoppas soppan kommer smaka. Jag lagar den till 80 pers på onsdag på min sopplunch:) kram P

Kommentarer är stängda.