Idag börjar mitt nya matår. Jag tycker det ska bli oerhört spännande att se vad det här året har att bjuda på och en sak är säkert, det kommer bli nya utmaningar och nya kulinariska upptäckter.

Ett nyårlöfte är att inför Köttfri måndag. Vi kommer äta grön mat minst en dag i veckan för att gör något för miljön, hälsan och djuren.

Kampanjen Köttfri måndag är en del av ett internationellt nätverk av kampanjer som verkar opinionsbildande för att minska köttkonsumtionen i Sverige och globalt och jag tycker det är viktigt att man ser på alla aspekter runt själva matlagningen och drar sitt strå till stacken.

Det finns mängder av goda vegetariska rätter att utforska och skapa och för mig blir det en utmaning att laga hundra procent grönt.  Några rätter finns redan här på bloggen som kan vara lite inspiration till att förändra matvanorna för att hjälpa till och under året kommer den ”vegetariska” kategorin här på bloggen att växa.

UGNSBAKADE  RÖDBETOR MED CHÈVRE, HONUNG OCH ROSTAD SALVIA

KANTARELLPIZZA MED GETOST OCH RUCCOLA

HEMLAGAD PASTA PESTO

Så varför inte prova du med? Tipsa mig gärna om era gröna recept för ännu mer inspiration, så kan vi tillsammans göra något bra i år!

Hejhej
Pernilla