Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Coolaste nyårsdesserten – lakritspannacotta

Print Friendly

Nyårsafton på lördag och jag jagar desserter. Den är ju höjdpunkten på en nyårsmiddag och ska väcka uppmärksamhet som en spännande avslutning.

I Allt Om mat, tidigare i år, hade jag med ett recept på lakritspannacotta med hallonsås, som var mycket uppskattad av mina hårdrockande söner och som många frågat om receptet på. Den kan bli en häftig avslutning på nyårsmiddagen. Annars förbereder jag mig på att börja med lördagens förrätt idag…jag ska koka en levande hummer för första gången….

Varsågoda!

HEAVEN AND HELL
(Lakritspannacotta med hallonsås)

4 pers
2,5 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
1,5 gelatinblad
3 tsk lakritsextrakt
ca 35 g svart hushållsfärg (ta i ordentligt så det blir svart!)
saft från ¼ citron
en nypa havssalt
250 g frysta hallon
1,5 dl socker

GÖR SÅ HÄR
1Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
2 Värm upp grädde, socker, lakritsextrakt, hushållsfärg.
3 Krama vattnet ur gelatinbladen och smält i grädden.
4 Smaka av med citron och havssalt.
5 Låt stelna i kylen i ca 2 timmar.

HALLONSÅS
1 Mixa hallonen till en puré.
2 Koka purén med sockret till hälften återstår. Ca 15 min

Servera lakritspannacottan med en klick hallonsås.

Pernilla Elmquist

Comments

Camilla
Reply

Ser verkligen gott ut!