Hej och God Jul på er!

Ni är antagligen i full fart med att laga julmat och slå in klappar.

Vi har just ätit julfrukost och jag väntar med spänning på att tonåringarna ska orka ta sig ur sängen och se vad tomten kommit med…

Konstigt hur saker förändrar sig. När killarna var små, vaknade de vid fyra på morgonen och rusade till granen för att se vad Tomten kommit med på natten…idag är det jag som vaknar vid sju och väntar ivrigt på att killarna ska vakna och rusa till granen och se vad Tomten kommit med…

Nu ska jag snart in i köket och börja fixa Jansson, revbensspjäll och kanske en härlig gulbetssallad. För att inte tala om alla sillarna jag jade in tidigare i veckan. Det blir julmat i långa banor här i stugan och ibland undrar jag vem som ska orka äta upp all den här maten.

Visserligen ska vi leva på den ett par dagar framöver och skinkan som jag gjorde igår, är nästan uppäten redan. Måste säga att gårdagens skinka blev riktigt bra. Ännu en gång blev jag varse vikten av en fin råvara. Handlade skinkan på Gejo Kött i Malmö och fick en av absolut finaste kvalité.

Kalle klockan tre blir i år på SVT Play eftersom vi inte har tv i stugan. Och det spelar ingen roll om jag kan se Kalle när jag vill…han ska komma klockan tre även här i stugan. Tradition som jag inte kan bryta helt enkelt.

Och därmed önskar jag er en riktigt mysig jul med mycket god mat, kärlek och värme, så ses vi snart igen!

GOD JUL
Pernilla