Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
Högrev Kung Fu | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Högrev Kung Fu

Print Friendly, PDF & Email

Högrev är poppis. Ett fantastiskt stycke kött, perfekt för härliga långkok i gryta, nu när det börjar bli vinter.

Ett annat populärt recept här på min blogg är Pulled Pork. Fläskkarré som får koka långsamt i kryddig vätska i timmar för att sen serveras i ”sönderdragna” bitar med goda tillbehör.

I helgen ville jag göra något nytt och mitt i allt julstök kände jag att jag försummat min japanska (kinesiska, asiatiska) gen en aning. Så jag tog högreven, tillagade den som pulled pork och lät min asiatiska gen krydda och bestämma tillbehör. Att det blev ”kung fu” är väl kanske för att den gav mig en rejäl kick!

Fler högrevsrecept

HÖSTGRYTA PÅ HÖGREV, ROTSAKER , SVAMP OCH LÖK

VINTERGRYTA MED BURGUNDISK TOUCH

Varsågoda!

HÖRGREV KUNG FU MED ÄGGNUDLAR, EDAMEBÖNOR OCH  WASABIMAJONNÄS

4-6 pers
Tid ca 8 timmar varav sju timmar i ugnen

1,4 kg högrev

RUBB

1 tsk hel svartpeppar
1 msk mald koriander
1 msk sichuanpeppar
1 tsk anchochili
1,5 msk riven ingefära
0,5 riven solovitlök
2 dl farinsocker

BRÄSSERINGSVÄTSKA

4 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 dl Teriyakisås sesam ginger
1 dl sweet and sour sås
0,5 dl risvinäger
1 dl söt sherry
0,5 dl kinesisk soja

1 msk sesamolja
1 purjolök
8 färska plommon
ca 2 dl torkade katrinplommon
1 burk bambuskott (ca 220 g)

WASABIMAJONNÄS

2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
ca 2 tsk wasabi (eller efter smak)
1 riven vitlöksklyfta
flingsalt

VINÄGERSTEKT KINAKÅL

1 kinakålhuvud
sesamolja att steka i (ca 0,5 msk)
ca 1 dl risvinäger
1 dl farinsocker
lite salt

TILL SERVERINGEN
Ca 250 g äggnudlar
Edamebönor
Flingsalt
Räkchips
Färsk koriander
Sichuanpeppar

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Stöt svartpepparkorn i en mortel och blanda med övriga ingredienser till rubben.

3. Salta köttet runt om och gnid sedan in rubben runt hela köttet.

4. Blanda alla ingredienser till brässeringsvätskan och koka upp.
5. Smörj en gryta med sesamoljan.

6. Skiva purjolök och plommon och lägg alla grönsaker i grytan.

7. Lägg köttet ovanpå grönsakerna och häll över brässeringsvätskan.
8. Låt köttet koka först i två timmar, ta ut det och ös det ordentligt med vätskan.

9. Låt köttet koka i tre timmar till. Ta ut och ös det igen.

10. Låt köttet koka ytterligare två timmar, lyft ut det ur vätskan och lägg det i en ugnsfast form.
11. Sila av grönsakerna från vätskan.

12. Sätt ugnen på 225 grader och ställ in köttet i ca femton minuter. Låt det får fin färg och yta. Ta ut det och riv sönder det med två gafflar ( här är det ”Pulled högrev” som gäller)
13. Häll lite av vätskan över köttet så blir det smakrikt och saftigt.

VINÄGERSTEKT KINAKÅL

1. Strimla kålen tunt och stek tillsammans med sesamolja, risvinäger och farinsocker tills den blivit mjuk men har lite tuggmotstånd kvar.

WASABIMAJONNÄS

1. Blanda alla ingredienser och ställ kallt till servering.

TILLBEHÖR
1. Koka nudlarna enligt anvisning. Du kan också ha ris till.
2. Koka edamebönorna enlig anvisningarna och strö över flingsalt.

RÄKCHIPS
Räkchipsen hittar du i asiatiska butiker.
1. Hetta upp rapsolja i en kastrull till ca 180 grader. Lägg i några chips och låt dem ”svälla upp”.
2. Låt dem rinna av på ett hushållspapper.

SERVERING
Gör ett nystan av nudlarna. Toppa med några fina bitar högrev, wasabimajonnäs och koriander.  Servera med edamebönor och räkchips. Strö lite sichuanpeppar på tallriken.

Zai jian!
Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

Fröken Dill
Reply

Jag har hittills bara testat att laga pulled pork på grillen. Det var svårt eftersom temperaturen lätt blev för hög. Måste definitivt testa en gryta istället för den kryddblandning man använder är nog nästan den godaste som finns!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.