Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Så här gör du rotfruktskrisp

Print Friendly, PDF & Email

Festmiddagar är alltid speciella. Man vill piffa till både sig själv och middagen med det där lite extra. Kanske en ny frisyr, en cool klänning, lite extra glitter på ögonen…men när det kommer till maten då finns det ett enkelt sätt att göra just “det där lilla extra”.

Krisp.

En riktigt bra sammansatt tallrik ska innehålla en balans av syra, sötma och sälta och konsistenser som bryter av mot varandra. Om allt är mjukt på en tallrik, kan det uppfattas som blött. Det är då något krispigt hjälper rätten att lyfta ett snäpp till.

Så här gör du rotfruktskrisp

1. Välj en god rotfrukt. Gärna en med fin färg som bryter av mot den övriga maträtten. Här har jag valt rödbeta, rotselleri och morot.

2. Riv rotfrukten fint på mandolin eller skala den i tunna strimlor med en potatisskalare.

3. Hetta upp matolja, rapsolja eller solrosolja i en kastrull eller gryta till ca 180- 190 grader. Prova värmen med en termometer.

4. Lägg ner den strimlade rotfrukten i oljan och fritera tills den får fin färg.

5. Lägg ner lite i taget i oljan…

6….och låt strimlorna rinna av på papper.

7. Garnera din maträtt med de vackra krispet.

Hejhej
Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

Martin
Reply

Vilket bra tips! Tack så mycket! :)

pernillaelmquist
Reply

Varsågod:) Hoppas dina framtida festmiddagar blir lite piffiga. Funkar även mitt i veckan :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.