Idag börjar det stora äventyret. Hittills den största matutmaningen i min kockkarriär. Jag ska preppa och (i morgon) laga mat till 180 personer på företaget Stratiteqs invigning. Temat är New York, Cotton Club och mafia food. Till min hjälp har jag en eminent sous chef – Andreas Wennborg, även kallad MästerkocksAndreas.

Vi ska tillaga en livebuffé….ja…vi ska alltså kocka live under festens gång och ”langa” ut mat under två timmar till hungriga gäster. Lite show blir det nog med oss två bakom grytorna, eftersom vi båda är passionerade matlagare och gillar att synas….

Jag får också hjälp av syskonen Hjalmar och Vera som kommer fixa det mesta som vi behöver hjälp med. Och Cicci Malmsten hjälper mig med 180 st Tiramisu.

Det har varit många förberedelser och bara att beräkna mat och råvaror till så många människor har varit en utmaning. Idag ska allting levereras och nu återstår det att se om jag räknat rätt.

Morgondagens Mafioso Meny

Wise guys soup med marinerad mozzarella
Bruschetta pomodori
Canneloni med ricotta och svamp
Clemenzas tomatsås
Vitello tonnato på fläskfilé med kapris
Rättika och rädisesallad med granatäpple och tryffelolja
Limoncellogranite
”Sleeping with the fish” (hel ugnsgrillad fisk med citron och örter)
Bönsallad
Surdegsbröd med ost och rödlöksmarmelad
Tiramisu

Rapport om hela kalaset kommer.

Hej hej

Pernilla