Om ca två veckor ska jag och min Mästerkocksvän Andreas Wernborg, stå för maten på en invigning för 150 pers. It-företaget Stratiteq ställer till med fest för de nya lokalerna och temat är Cottonclub och Mafiafood.

Vi snackar Sicilien (bilden är från byn där Coppolas fantastiska maffiaepos Gudfadern spelades in), 20-30-tal i New York.  Jazz och maffiosos. Helt underbart kul tema tycker jag.

Och nu kommer en guldgruva från kokbokshyllan väl till pass. För längesedan hittade jag kokboken The Mafia Cookbook. Den är skriven av Joseph ”Joe Dogs” Ianuzzi, avhoppad mafiosokock som lagat till de största gangstrarna i New York och det är oerhört spännande och ibland fasanfull läsning. Som när han hittade ett finger i kylen…

Det kommer förhoppningsvis inte Andreas och jag stöta på under kvällen, men vår strävan är att servera god, italiensk/New York food. Mat ”they can´t refuse”.

Till dess provlagar jag mig fram bland italienska delikatesser (här är min pasta Vongole)  som kan komma att bli aktuella och här är en klassisk ”italienare” som är enkel, god och möjlig att göra för ett stort antal gäster. Har du några mafiosofood-tips så hör bara av dig!

Ciao!

SALTIMBOCCA MED MARSALASKY OCH RÄTIKASALLAD MED TRYFFELDRESSING

Ca 4 pers

500 g fläskfilé
10 st salviablad
Flingsalt
Svartpeppar
100 g parmaskinka
Olivolja
Smör
1,5 dl marsalavin
1 dl vatten
1 msk kalvfond (koncentrerad)
1 tsk Maizena

Amadinepoptatis
Gröna bönor
smör

1 bunt rädisor
1 rättika (ca tio cm)
¼ rotselleri
1 granatäpple
en bit parmesanost
bladpersilja

Dressing

1 msk tryffelolja
5 msk olivolja (Extra virgin)
1 msk vit balsamvinäger
¼ saft från en citron
Salt
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Putsa fläskfilén fri från hinnor och skär den i ca 1 cm tjocka skivor.


2. Lägg dem på en skärbräda och täck dem med plastfolie. Banka ut dem tills de är tunna.


3. Salta och peppra och lägg ett blad på varje skiva. Rulla ihop.


4. Skär parmaskinkan i två strimlor per skiva och linda varje fläskfilébit med en strimla parmaskinka.
5. Stek dem i olivolja och smör i ca 2 min runt om och lägg upp på ett serveringsfat.
6 .Häll på vatten, marsalavin och kalvfont och koka ur stekpannan. Låt sjuda lätt i någon minut.
7. Vispa ner maizena utrört med lite vatten i skyn och låt den koka upp.
8. Koka potatis i lättsaltat vatten.
9. Koka gröna bönor i lättsaltat vatten i några minuter tills de är mjuka med lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och tillsätt en klick smör.

RÄTTIKASALLAD

Gör salladen i sista stund så den inte blir ”soggig”.

1.Mixa ingredienserna till dressingen.


2.Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna med en sked. Sila bort saften.
3. Skiva rädisor, rättika och rotselleri tunt på mandolin.
4. Hyvla tunna bitar av parmesanosten.
5. Blanda allt i en skål och servera med fläskfilé, gröna bönor, potatis och marsalaskyn.

Ciao bellos!

Pernilla

2 svar

  1. Vilket härligt tema, gillar maffiafilmer väldigt skarpt. Och den där kokboken skulle vi absolut inte ha någonting emot att lägga fingrarna på.
    Lycka till på matlagningen, båda två.

Kommentarer är stängda.