Warning: Declaration of DronePostOptions::addGroup($name, $label, $description = '', $context = 'advanced', $priority = 'default') should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2

Warning: Declaration of DroneWidgetOptions::addGroup() should be compatible with DroneOptions::addGroup($name, $label = '', $description = '') in /nfs/c06/h02/mnt/153983/domains/pernillaelmquist.com/html/wp-content/themes/website1.6/drone/droneoptions.class.php on line 2
På picknick med Mästerkockar och matnördar | Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök

Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

På picknick med Mästerkockar och matnördar

Print Friendly, PDF & Email

Svensk sommar är inte riktigt att lita på när det gäller vädret. Därför är det inte helt enkelt att ställa till med en matnördspicknick i gröngräset och hoppas på strålande sol. Men i går var det som om vädergudarna var med mig och mina matglada picknickvänner.

Sommarens matnördspicknick var en strålande upplevelse. På alla plan.

Klarblå himmel, strålande sol, grönt gräs och ett gäng härliga matmänniskor, som tagit sina picknickkorgar, stolar och filtar och samlats på den stora gräsplanen i Rönneholmsparken i Malmö.

Det packades upp den ena godbiten efter den andra och en hel skrinda full med grillade smårätter blev picknickens mittpunkt.

Vi provsmakade oss fram bland pastasallader, wraps, smörgåstårta, korvar, ostar, muffins, frukt och bär.

Och jag fick smaka den ena godbiten efter den andra. Det var riktigt kul att träffa likasinnade och vi la alla andra ämnen på hyllan och pratade bara mat.

MästerkocksAndreas tittade förbi och bjöd på finfina råvaror som Salmalax, melon och pata negra som han handlat på… Hemköp – i brist på saluhall i Malmö. Skandal tycker vi fortfarande om den saken och tipsar om FB sidan ”Vi som vill ha en saluhall i Malmö”. Gå gärna med där och tyck till.

Riktigt kul att träffa Andreas igen. Har inte sett honom live sedan vi var i Göteborg och lagade lax med Mannerström på matmässan i Göteborg, och vi fick berätta roliga anekdoter om Mästerkocksprogrammet för nyfikna åhörare, som följt oss med spänning hela våren.

Åkesson hade dagen till ära sponsrat oss med riktigt god skumpa, Tirage, som jag bjöd på tillsammans med mitt olivbröd som jag så tappert bakade i fredags med vissa motgångar….

Tävlingen och utlottningen av den signerade Mästerkockskokboken vanns av Annika Christén som lockat med sig sin väninna Åsa och de har nu delad vårdnad om kokboken och jag hoppas ni får stor glädje av den och skapar nya kulinariska höjdare framöver.

Det blev i alla fall en riktigt lyckad dag, med god mat, roliga samtal och chansen för oss alla att träffas och njuta av en av sommarens vackraste dagar.

Detta gör vi gärna om igen, och nästa gång kan jag tänka mig att vi kör ett knytiskalas, där vi alla bidrar med en eller två rätter, som alla kan smaka på. Det ser jag fram emot!

Tack alla härliga matnördar, och hunden Otto – som gillade mina grillade ribbs starkt –  för en riktigt mysig lördagseftermiddag.

Kramar

Pernilla

Pernilla Elmquist

Comments

Sally
Reply

Knytisbuffé med en till två rätter var låter kalasbra!

pernillaelmquist
Reply

Ja, d verkar som mpnga tycker det är en bra idé. Då kan alla smaka av allas små kulinariska rätter. Återkommer om detta framöver!

Anders Öhman
Reply

Lyckades helt glömma bort detta trevliga initiativ.
Om det blir knytis till hösten kan jag ställa upp med lokal och bjuda på en vinprovning om intresse finns.

pernillaelmquist
Reply

Hej! Vad synd. Men vi gör säkert om det. Låter riktigt kul med ditt erbjudande med lokal och vinprovning. Tack! Vi kan väl hörtas om det framöver? En höstknytis kanske?

sofie mumsfillibaba
Reply

Vilken rolig grej! Vi var några matbloggare i göteborg som träffades för ett tag sedan. Åt godsaker och pratade mat. En fantastisk kväll och trevligt med nya bekantskaper med samma stora intresse. Hoppas det blir fler tillfällen!!

pernillaelmquist
Reply

Ja, det var verkligen kul. Roligt att träffas i verkliga livet också och bara prata mat, som de matnördar man är. Vi kommer göra det fler gånger. Kanske vi tillslut kan stråla samman alla blogg-och-mat-picnickare till en jättepicknick?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.